Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Repetitioner - dag III


Förutom Anna Bergendahl premiärrepade idag sju av hennes konkurrenter i den första delen av andra semifinalen. Precis som de tidigare dagarna sågs och hördes både positivt och negativt, men kontrasterna mellan bra och riktigt dåligt var utan tvekan större än tidigare under dagens rep. Här fanns både potentiella vinnarkandidater och favoritfall tillsammans med en och annan kalkon.

Här har ni de sju tillsammans med mina omdömen:

Litauen: InCulto - Eastern European Funk
Den litauiska kvintetten har pimpat sitt nummer med skumplastinstrument och ljusrampen bakom dem bildar dansande gubbar medan de gör sin ganska tafatta danssteg till den vita funken. Det sägs att de kommer att slita av de där rutiga brallorna i semin för att blotta silverfärgade shorts... Är det inte illa nog ändå?


Armenien: Eva Rivas - Apricot Stone
Eva har verkligen fantastiskt långt hår - men det finns viss risk att man missar det och istället bara ser jätteaprikoskärnan som dominerar scenen. Ingen risk att man missar vad låten handlar om alltså. Kärnan känns rätt mycket teatergrupp-på-högstadiet men den lär helt klart hjälpa tittarna att minnas låten även om jag tror de hade gjort det ändå och dessutom på ett positivare sätt utan den.


Israel: Harel Skaat - Milim
Juryn i SVTs Inför Eurovision Song Contest röstade ikväll fram Israel som den största vinnarkandidaten, men på klippen från repen tycker jag inte att han lever upp till de förväntningarna. Visuellt är numret riktigt snyggt, men Harel sjöng inte riktigt rent och på ett par ställen lät det rent illa. Både tråkigt och oväntat! Jag hoppas det bara beror på att han inte gick för full maskin...


Danmark: Chanée & N'evergreen - In a moment like this
Förlåt, men till min stora skadeglädje låter Danmarks löjligt inställsamma duett ännu sämre. Paret verkar rent oengagerade och den aldriggröne tuppar, sjunger falskt och verkar allmänt frånvarande. Visst, jag gillar inte paketet från början, men nog är det här årets svagaste rep hittills. HUR blev In a moment like this en storfavorit?


Schweiz: Michael von der Heide - Il pleut de l’or
Michael har bytt ut guldkavajen och anlagt skägg och gör Il pleut de l'or till ett av årets färgstarkaste nummer med alla regnbågens färger. Det är nästan så att de får hans låt att blekna en smula trots att han sjunger mer än ok framför sina tre tygviftande körsångerskor.


Azerbajdzjan: Safura - Drip Drop
Det märks att man jobbat hårt med Safura sedan hon valdes som Azerbajdzjans representant. Hon sjunger väldigt mycket bättre än förut, det välregisserade numret i vad som ger intryck av att vara under vatten är både effektfullt och snyggt. Nu saknas bara lite äkta inlevelse och jag kan börja hålla med om att det här är en toppkandidat!


Ukraina: Alyosha - Sweet people
Ukrainarna verkar ha stort förtroende för Alyosha. Hon lämnas nämligen helt ensam på scenen i ett rött ljus utan någon som helst rekvisita förutom vindmaskinen som blåser i hennes hår. Nog för att hon har en röst som gör intryck, men det här känns väldigt naket!
Repetitioner - dag III Reviewed by Pierre on 22:48:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.