Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Repetitioner - dag IV

Det var återvändarnas dag när de sista återstående nio semifinalisterna idag tog sina första prövande steg på Telenor Arenas scen.

Bland de nio fick vi ju höra en återvändande eurovisionvinnare, en återvändande balkantrio, ett återvändande eurovisionland och dessutom dito låtskrivare.

I morgon börjar vi om från början med semifinal ett, men först kikar vi så klart närmare på dagens rep:

Nederländerna: Sieneke - Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)
När jag kollade vilket bidrag som genererat flest googleträffar hit visade det sig vara det här, näst efter vårt eget. Jag försöker ställa in mig på svenska poäng till Nederländerna även om det innebär sömnlösa nätter. Sienekes nummer är sig likt från den nationella uttagningen, men eftersom en riktig gatuorgel var för tung för scenen har hon istället fått sällskap av en modell med mänskliga dockor. Nästan lika creepy som tanken på att det faktiskt inte känns omöjligt att vi får en überklämmig dansbandsdänga i final.


Rumänien: Paula Seling & Ovi - Playing with fire
Paula och Ovi är tillbaka vid sin transparenta tandemflygel och utnyttjar den där elden i titeln till fullo i sitt nummer med ett färgtema i eldens färger mot mörk bakgrund, gott om pyroteknik och en ljusramp som imiterar eldsflammor. De gör bra ifrån sig, men trots all eld tycker jag det här känns kyligt. Brrr.


Slovenien: Ansambel Roka Žlindra & Kalamari - Narodno zabavni rock
Mina sinnen har fullt upp med att ta in slovenernas oheliga allians mellan lederhosen och pudelfrillor, så jag skänker därför en tacksamhetens tanke åt dem för att de nöjer sig med att rada upp sig och riva av eländet utan att lägga till ytterligare distraktioner.


Irland: Niamh Kavanagh - It's for you
Efter sjutton års frånvaro intar Niamh åter en eurovisionscen, och hon gör det med avslappnat självförtroende. Framförandet är liksom låten klassiskt - hon står ensam och stilla flankerad av fyra bakgrundsångare medan scenen går i dunkelt grönt och orangt. Niamh ler varmt låten igenom - men det lär inte hjälpa om sluttonen är lika sur på torsdag som den var idag.


Bulgarien: Miro - Angel si ti
Miro uppträder framför frikostigt med hängande hushållspapper och backas upp av fyra dansare, varav två med stora svepande silvrigt genomskinliga vingar. Sången tar han dock hand om helt på egen hand och med den äran, halva låten på bulgariska och halva på engelska. Dansarna ser till att det händer lite på scenen och de där vingarna är effektfulla utan att kännas som too much. Jag tycker det här funkar riktigt bra!


Cypern: Jon Lilygreen & The Islanders - Life looks better in spring
Jon och ölänningarna uppträder som ett band med gitarr, bas, trummor och en flygel, vilket känns lite underligt med tanke på att all musik är förinspelad. Om man å andra sidan inte tänker på det - eller ens vet det - kan jag tänka mig att det ger en känsla av genuinitet samtidigt som de sticker ut. Det låter i alla fall som det ska och jodå, Jons gitarr är fortfarande tejpad!


Kroatien: Feminnem - Lako je sve
Feminnem inleder uppflugna på en parkbänk under ett lysande bubbeldraperi för att sedan ge sig in i en återhållen men snygg koreografi i sällskap av ytterligare två kvinnliga dansare. Viktigast allt var dock att de skingrade tvivlen om ifall de verkligen kan sjunga rent, för idag lät det nämligen riktigt snyggt! Låter det så här nästa vecka också kan det räcka långt.


Georgien: Sofia Nizharadze - Shine
Scenen går i rött och svart när georgiska Sofia tar sitt land tillbaka till tävlingen. Riktigt snyggt liksom numret som helhet, där Sofia väljer en helt annan väg med sin ballad än den klassiska irländska Niamh här ovan valde. Med hjälp av en trio dansare händer det saker hela tiden och det är ganska imponerande att Sofia ror iland att samtidigt sjunga så starkt och uttrycksfullt.


Turkiet: maNga - We could be the same
Det går helt i svartvitt när maNga försöker fånga känslan från sin förhandsvideo med hjälp av motljus, stroboskop och fanor. Sångaren Ferman Akgul backas nu också upp av nypålagda körer av de övriga bandmedlemmarna. Det låter lovande men lite lojt, som om de bara går på halvfart - men jag tror att det bara handlar om att växla upp.

Läs även andra bloggares åsikter om
Repetitioner - dag IV Reviewed by Pierre on 19:46:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.