Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Repetitioner - dag V

Idag var det dags att inleda den andra omgången av repetitioner för semifinalisterna. Den här gången hade de bara en halvtimme vardera på sig, vilket innebär att man nu hinner med att avverka tolv bidrag per dag.

Mycket var sig likt från de första repetitionerna, men flera artister använde sina scenkläder för första gången idag.

Här följer mina kommentarer jämte klipp från alla dagens repetitioner:

Moldavien: Sunstroke Project & Olia Tira - Run Away
Idag uppträdde Olia och solstingsprojektet i scenkläderna de tänker använda i semifinalen på tisdag - svart och vitt för killarna och en spejsig kreation i silver, blått och svart. Man passade också på att testa lite annan ljussättning till numret.


Ryssland: The Peter Nalitch band - Lost and forgotten
Det ryska bidraget framfördes utan några större skillnader från det första repet - och jo, det där kan mycket väl vara scenkläderna vi också kommer att få se på tisdag!


Estland: Malcolm Lincoln & Manpower 4 - Siren
Malcolm Lincolns sångare Robin Jukenthal hälsades idag välkommen till scenen med ett rullande Happy Birthday på ljusskärmen. Han firade nämligen sin 22a födelsedag med att eurovisionrepa. Numret är i stort sig likt från första repet.


Slovakien: Kristína - Horehronie
Kristínas träddansare stod idag lite tätare ihop än under första repet, annars var den stora skillnaden att Kristínas röst den här gången gick en smula vilse i sagoskogen man skapat på scenen...


Finland: Kuunkuiskaajat - Työlki ellää
Susan och Johanna sprudlar på scenen i ett nummer som känns väldigt uppsluppet och glatt. Även här fick vi idag se samtliga i kläderna som kommer att användas på tisdag.


Lettland: Aisha - What for? (Only Mr. God knows why)
Efter första repet undrade jag varför letterna ändrat numret från den nationella finalen. Idag har det lettiska teamet svarat att man vill inte ta fokus från texten och sången. Med tanke på att texten knappt är på riktig engelska och på hur Aisha lät idag hade de behövt en hel armada av tvätterskor för att distrahera på tisdag...


Serbien: Milan Stanković - Ovo je Balkan
Mera premiärvisning av scenkläder! Milan och hans dansare är klädda i blått, lila och rosa medan tjejerna har vitt glittrande klänningar.


Bosnien & Hercegovina: Vukašin Brajić - Thunder and lightning
Jag måste säga att Thunder and lightning lyfter en bit med sin nya scenshow med snygga spottar och rök, särskilt som Vukašin fortsätter att ge ett avslappnat intryck och tar ut svängarna lite mer.


Polen: Marcin Mroziński - Legenda
Jag tyckte ju att det polska framförandet var lamt häromdagen, men hände det åtminstone lite mer idag när scenklädernas användes. Förutom gimmicken med äpplena som dansarna bollar med i början sliter de nu dessutom blusen av en av sina kollegor i slutet av låten, alldeles innan hon faller ned och spelar död.


Belgien: Tom Dice - Me and my guitar
Även Tom testade scenkläderna idag och överraskade genom att visa en helt annan look än den man tidigare planerat. Istället för den avslappnade vagabonden med hatt får vi möta en mer formell gitarrist på tisdag; i väst, ljusblå skjorta och knivskarpa pressveck. Ett klart lyft tycker jag!


Malta: Thea Garrett - My dream
Thea och hennes fiskmåspolare var sist ut idag, den senare även idag bara i sina vingar och ett par cykelbyxor. Har de dumpat den där masken med näbben, eller nöjer sig jättepippin med att svettas bakom den på tisdag?

Läs även andra bloggares åsikter om
Repetitioner - dag V Reviewed by Pierre on 20:45:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.