Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Sveriges eurovisionvänner

Igår tog jag ju en titt på vilka länder som fått Sveriges tolvpoängare under de senaste tio åren. Idag tänkte jag vända på steken och kolla närmare på poängen vi har fått under samma period!

Tolvorna har inte precis regnat över oss under det senaste decenniet. Vi har faktiskt bara fått sammanlagt just tio stycken under den perioden och inget land har gett oss fler än två. Inte oväntat är det våra goda grannar Danmark och Norge som gett oss en dubbel uppsättning tolvor och båda gav dem dessutom till samma bidrag - Lena Philipssons It hurts och the Arks The Worrying Kind.

Minns ni de andra sex? Turkiet gillade Roger Pontares When spirits are calling my name och gav den fullpoängaren år 2000. Två år senare gick Bosnien Hercegovina i spinn över Afro-Dites Never Let it Go och höstade iväg en tolva och året därpå var Rumänien ensamma om att ranka Fames Give Me Your Love som etta. Lena Philipsson står ensam för fyra av tolvorna vi fått. Förutom de från Danmark och Norge fick hon även en vardera från Irland och Finland. En kvar! Den fick Charlotte Perrelli av Malta för sin Hero för två år sedan.

Även när vi tittar på den sammanlagda poängen vi fått under de senaste tio åren toppas listan av idel goda grannar med Danmark, Norge och Finland som våra allra pålitligaste poängleverantörer. De har alla tre troget gett oss poäng varje gång som de har fått vara med och leka i finalen. Här är listan över våra tio mest generösa konkurrenter under de tio senaste åren:

1. Danmark 83 poäng vid nio tillfällen.
2. Norge 60 poäng vid nio tillfällen.
3. Finland 59 poäng vid åtta tillfällen.
4. Estland 52 poäng vid åtta tillfällen.
5. Malta 47 poäng vid sju tillfällen.
5. Island 47 poäng vid åtta tillfällen.
7. Storbritannien 44 poäng vid sju tillfällen.
8. Irland 33 poäng vid fyra tillfällen.
9. Spanien 32 poäng vid sju tillfällen.
10. Lettland 31 poäng vid fem tillfällen.

Läs även andra bloggares åsikter om
Sveriges eurovisionvänner Reviewed by Pierre on 12:19:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.