Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

All makt åt Christer Björkman?

Aftonbladet publicerar idag ett rykte om att SVT tar till drastiska åtgärder inför nästa års melodifestival efter de senaste årens uteblivna framgångar i Eurovision Song Contest.

Enligt deras källa kommer urvalsjuryn att avskaffas och istället kommer Christer Björkman tillsammans med en liten jurygrupp att ges oinskränkt makt att välja ut de 32 låtarna och artisterna. Melodifestivalens projektledare Thomas Hall varken bekräftar eller dementerar utan säger att scenariot är ett av flera tänkbara alternativ.

Som vanligt spetsar Aftonbladet innehållet genom sina ordval. Förändringen skulle, om det nu alls ligger någon sanning i ryktet, inte innebära den revolution man vill påskina även om det onekligen skulle ge Björkman mer makt. Redan idag är ju urvalsjuryn en liten grupp så förändringen skulle ju bara bli att han i och med den här förändringen blir en del av den på ett annat sätt.

Jag är väldigt öppen för nytänkande och ser fram emot att få veta om det verkligen blir något sådant till nästa år, men jag konstaterar att mediadebatten om Sverige i Eurovision Song Contest hamnat väldigt snett. Fokus ligger helt på Björkman, trots att det inte är han som valt våra mindre framgångsrika bidrag de senaste åren.

I mina ögon har vi två andra frågor som borde ligga högre på agendan. Till att börja med måste vi fråga oss vad vi vill med tävlingen. Att till varje pris vinna eller att skicka ett bidrag vi svenskar till hundra procent vill ställa oss bakom, oavsett vad Europa tycker? Om det bara är vinst som gäller måste formatet ändras dramatiskt. Den andra frågan är hur vi lockar de riktigt stora och breda namnen inom samtida musik att delta, både på artist- och låtskrivarsidan. För även om startfältet i Melodifestivalen alltid innehåller ljusglimtar i den formen saknas mycket - och det beror definitivt inte på att Christer Björkman och urvalsjuryn styvmoderligt plockar bort dem.

Media: Aftonbladet.
All makt åt Christer Björkman? Reviewed by Pierre on 13:40:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.