Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

24 länder i nästa års final

Eurovision Song Contests referensgrupp har haft ett möte i Belgrad för att utvärdera årets tävling och dra upp riktlinjer för nästa.

Den tyska delegationen presenterade de fyra tänkbara arrangörsstäderna för nästa års upplaga; Berlin, Hamburg, Düsseldorf och Hannover. Det arrangerande tvbolaget ARD har kallat till en presskonferens den 15 september då det väntas annonseras vilken av städerna som får äran att stå som värdstad.

Under de senaste årens tävlingar har fem bidrag varit direktkvalificerade till final; föregående års vinnare samt the Big Four. Eftersom Tyskland, som ju hör till the Big Four, vann i år diskuterades om man skulle låta något annat land få en femte direktplats till nästa års final. Så blir det nu inte. Nästa års final kommer att bestå av 24 länder. Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Spanien samt 20 länder som kvalificerar sig via semifinalerna.

Första oktoberregeln som reglerar när ett bidrag får vara utgivet eller framfört inför publik ändrades också i samband med mötet. Från i år är det istället den första september som gäller, vilket också innebär att det datumet blir startskottet för när det är fritt fram att hålla nationella uttagningar inför nästa års tävling. Redan nästa vecka kan alltså nästa års aspiranter börja ramla in!

Det beslutades också att den 14 och 15 mars blir datumen för delegationschefernas möte i värdstaden, då samtliga bidrag ska vara klara samt startordningen brukar lottas.
24 länder i nästa års final Reviewed by Pierre on 11:43:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.