Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Rekordmånga melodifestivalbidrag

Deadline för att skicka in bidrag till nästa års melodifestival har passerats och det är dags för SVT att börja sortera bland de inkomna bidragen. Räknats har de dock redan, och antalet är rekordstort. Sammanlagt har 3'832 bidrag kommit in, varav 424 till webjokertävlingen.

Det gamla rekordet från 2008 putsas därmed med 343 bidrag, men framförallt är det glädjande med en återhämtning från förra årets dipp då bara knappt 2'800 giltiga bidrag kom in. En stor del i det har webjokertävlingen, som verkar ha nått ut bredare den här gången då antalet bidrag har dubblats jämfört med förra årets premiärsäsong.

Den 11 oktober drar webjokertävlingen igång då de tävlande bidragen läggs upp på SVTs hemsida. Ännu ligger locket på för de exakta förutsättningarna för årets tävling mer än de nyheter jag tidigare rapporterat om - två bidrag går till Melodifestivalen via en tvsänd final.

När det gäller den ordinarie tävlingen meddelar SVT att uttagsförfarandet den här gången blir annorlunda. Under oktober kommer de inkomna bidragen att sorteras och organiseras varefter urvalsjuryn gör sina val för att sedan löpande ge besked till de som kommit med via de konton som registrerats via SVTs melodifestivalportal. Man utlovar också att presentera de uttagna efterhand, tills samtliga 30 platser är fyllda.

Media: Aftonbladet.
Rekordmånga melodifestivalbidrag Reviewed by Pierre on 15:09:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.