Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Schweiz väljer via internet

Nejdå, Schweiz kastar inte in handduken, trots jumboplatsen i semifinalen i våras - där ju Michael von der Heide en smula oförtjänt bara lyckades skrapa ihop två stackars poäng för sin Il pleut de l'or. Istället sägs det att intresset för tävlingen tvärtom ökat i landet tack vare Norges och Tysklands segrar.

I år satsar man dock på ett nytt uttagningsformat. Efter att de senaste åren utan framgång valt bidrag internt öppnar man nu upp helt och bjuder in allmänheten att ladda upp bidrag på nätet. Bland de inkomna bidragen kommer en jury att tillsammans med nätröstare välja ut de sju bästa. Dessa kommer sedan att kompletteras med tre jokrar valda via radio för att sedan tävla i en final den 11 december där telefonröster avgör vem som vinner.

Senast Schweiz hade en nationell final blev det också en jumboplats. Den gången röstade schweizarna fram Piero Esteriore & the Music Stars och Celebrate till att tävla i Istanbul - där de inte fick en enda poäng, bland annat efter att Piero lyckats knocka sig själv med mikrofonen under framförandet. Kolla 41 sekunder in i klippet!
Schweiz väljer via internet Reviewed by Pierre on 20:03:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.