Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De fyra första mellobidragen klara!

Nästa års melodifestival har kravlat sig ur startblocken, då SVT idag avslöjade de fyra första bidragen till nästa års upplaga. Christer Björkman säger att de fyra visar på tävlingens spännvidd, och vid en snabbtitt är det bara att hålla med.

Schlagerprinsessan Linda Bengtzing kommer tillbaka för fjärde gången, med en låt av lord Schlager; Thomas G:son - som hon beskriver sin både sin egen och Bert Karlssons våta dröm. Veterandansbandet Lasse Stefanz slår lite oväntat sina påsar ihop med legendariska låtskrivartrion Norell/Oson/Bard. Det senare låter som ett spännande möte! Jag älskade och älskar fortfarande Norell/Oson/Bards långa rad av hits under senare delen av 80-talet och är rejält nyfiken på vad de åstadkommit den här gången - även om Lasse Stefanz knappast hör till önskeartisten. 

Två mellonykomlingar finns också med bland de fyra. Singer/songwritern Pernilla Andersson är trots att hon just släppt sitt sjunde album kanske mest bekant som Dregens fru - eller möjligen för den charmiga radiofavoriten Johnny Cash & Nina P. Sist i kvartetten är Swingfly, eller Richard Silva II som det står i passet. Han är debutant i tävlingen, men knappast som artist efter snart tjugo år i branschen - även om det är först på senare år han blivit ett namn för en bredare publik, kanske främst som rösten på Teddybears Sthlms hit Hey Boy och sedan solohiten Singing that melody häromåret.

SVT utlovar fler namn om ett par veckor, men här har ni de fyra vi fått hittills i koncentrerat format:

Pernilla Andersson - Desperados (Pernilla Andersson)
Linda Bengtzing - E de fel på mig (Pontus Assarsson, Thomas G:son, Jörgen Ringqvist)
Lasse Stefanz - En blick och något händer (Alexander Bard, Ola Håkansson, Tim Norell)
Swingfly - Me And My Drum (Teron Beal, Patrik Magnusson, Johan Ramström)

Media: Aftonbladet, Expressen, SVT.
De fyra första mellobidragen klara! Reviewed by Pierre on 15:15:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.