Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Fler handplockade webjokrar

Känns det tufft att ta sig fram i webjokerdjungeln? Lugn, jag har snart tagit mig igenom rubbet på min safari och dessutom plockat ut låtarna du måste höra om du inte orkar ta dig igenom allt!

Här kommer ett nytt knippe, håll till godo:

212 Robin Kvarnström - Love you enough
Jag älskar hur hela webjokeridén sammanfattas i Robins Love you enough! För det är ju så uppenbart att han inte bara står hemma i vardagsrummet - utan samtidigt på stora scenen i Globen! Jag skulle vilja skriva om ett par textrader och sedan sätta Robin i händerna på en stylist, en koreograf och en producent för en makeover, för här finns ju ett riktigt schysst stycke stompig schlagerpop att jobba med. Just nu på en orättvist låg plats 117.

127 Nadina - Change of heart
Efter att igår ha lyssnat igenom så pass många webjokerkandidater att de till slut flöt ihop till en gröt gick jag senare och gnolade på raderna I may be wrong, I may be right och a new beginning, a brand new start - men utan att kunna placera vilken av alla dessa låtar de hörde hemma i. Idag hittade jag rätt låt! Härmed utfärdas klistereffektvarning på Nadinas Change of heart! Just nu plats 16.

302 Nina Lagerqvist - Vem saknar dig?
Jag skrev ju redan igår om hur lätt det är att förföras av alla ambitiösa videor. De ÄR ju en trevlig inramning - men glöm inte att det handlar om låten! Tänk därför inte Nina i en kackig hemvideo utan stående ensam i en spot på en stor mörk scen, bara ackompanjerad av ett piano - för att sedan drygt halvvägs få sällskap av en femmannakör som lyfter den innerliga kärleksförklaringen på väg mot ett crescendo. Maffigt, eller hur? Just nu plats 85.

223 Clara - Mr lonely man
Jag tippar att Clara gillar Amanda Jensen - och sämre förebilder kan man ju ha, men samtidigt är det också min invändning här. Det här är nämligen så mycket Amanda att det känns Sikta mot stjärnorna, vilket är lite synd, för både Clara och låten är tillräckligt bra för att stå på alldeles egna ben. Lite mindre Amanda och lite mer Clara tack! Klart värd en hög placering. Just nu plats 33.

282 Musicemia - The unchosen
Lite lokalpatriotism är väl tillåtet? Jag måste lyfta fram Daniel Renström och Goran Sajinovic, läkarstudenter och melloaspiranter utrustade med en hmm.., låt oss kalla det folkpoplåt, som känns äkta och genuin - och en video med för oss linköpingsbor välkända miljöer. Jag tror aldrig jag använt orden bra och dragspel i samma mening förut, men nu är det gjort! Just nu plats 11.

Vilken låt är bäst då? Jag har ännu några låtar kvar att höra, men just nu känns det som om jag skulle kunna tänka mig att följa Feronia och Natalie i hasorna med vimplar och visselpipor hela vägen till Düsseldorf - Just a dream känns som en låt i en klass för själv - favoriten är alltså ännu densamma som igår! Låt nummer 204! Mera dragspel! Rösta!

Gårdagens handplockade favoriter hittar du här. Vill du rösta på någon av låtarna? SMSa låtens startnummer till 72211 (Kostnad 3.60 kr/sms).
Fler handplockade webjokrar Reviewed by Pierre on 18:46:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Vad kul att du gillar vår låt så mycket! Om du har facebook och inte redan har gjort det - joina gärna vårt evenemang "Rösta fram Just a Dream till Melodifestivalen 2011!" där och bjud in alla du känner!

  mvh Freja

  SvaraRadera
 2. Hej Pierre.

  Skrev ett inlägg till Schlager pinglan och jag hoppas du inte tar illa upp om jag gör en copy/paste här?
  Du och hon är de två bloggarna som jag finner mest intressanta.

  "Vill börja med att skriva att jag inte ska promota eller försöka att sälja in någonting. Jag är gitarrist i Succubus och medkompositör till “Raise your hands”. Vill mer bara förmedla vår tanke om låten och vad konceptet schlager betyder för oss. Att låten har en tanke och följer “reglerna” är medvetet från vår sida men den kommer från hjärtat med, detta är a och o i alla former av musik. Håller med om att det finns låtar som borde ligga närmare toppen men antar att det är bakslaget av “flest kompisar vinner” prylen som det till stor del är i den tävlingen.
  Hur som så tänker vi att en refräng som folk blir glada av och kan sjunga med i är ju fundamentet i schlagermusik och den delen av det arvet vi vill föra vidare. Vår tolkning av låten är åt det rockigare hållet och det faller såklart inte alla i smaken men det är vad som är så kul med musik.

  Nu har jag tjatat helt för länge
  Sverige nr1 i ESC 2011!!!!"

  SvaraRadera
 3. @Succubus gitarrist: Haha... nog 17 var det där promotion? ;) Jag tycker helt klart att er låt hör till de bättre och skulle inte bli ledsen om den till slut blir en av de två som vinner. Min invändning är egentligen bara att det blir lite väl mycket av den där refrängen - men ni tänker helt rätt! Kudos! :)

  SvaraRadera
 4. Tack,

  Det var ett försök till att inte vara promotion iallafall :)
  Ville mest förklara att vi tar schlager-arvet på allvar.

  Spännande tid nu :)

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.