Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Förändringar på Malta

Sedan Malta blev tvåa 2005 med Chiaras Angel har de gått på idel bommar med bland annat tre missade finalplatser och en jumboplats. Nu gör de förändringar i sitt uttagningsformat för att förhoppningsvis vända den negativa trenden.

Säsongens uttagning kommer att delas upp i tre faser. I den första kommer de inskickade bidragen att bedömas av experter som bjudits in av det nationella tvbolaget. De väljer ut ett antal bidrag som går vidare till den andra fasen, där artisterna får framföra sina låtar live inför en jury. Tjugofyra bidrag väljs sedan ut att tävla i den tredje och sista fasen.

De kommer sedan att tävla i en tvsänd semifinalshow där en jury har 75% av röstningsmakten och tvtittarna de övriga 25%. Dessa röster skiljer ut sexton finalister som i februari får tävla om vinsten i en final, men där är röstningsförhållandet förskjutet till 60/40.

Man har också infört ett antal tilläggsregler: De tre senaste årens vinnare får inte delta, vilket den här gången utestänger Morena, Chiara och Thea Garrett. Utländska låtskrivare inbjuds att delta med maximalt två bidrag medan ett tak på fyra bidrag per inhemsk låtskrivare också sätts. Artister som tävlar med fler än en låt tillåts att maximalt tävla med två bidrag från och med semifinalfasen.

Jag tycker att flera av förändringarna är positiva! De senaste årens ändlösa uttagningsförfarande med shower en gång i veckan under hela hösten är borta och inflationen av vissa låtskrivare och artister vilken Malta av delvis förklarliga skäl dragits med motarbetas. Helt klart bättre med färre uttagningar med högre kvalitet och större variation. Trist bara att de tycker de behöver dra in utländska låtskrivare!
Förändringar på Malta Reviewed by Pierre on 08:00:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.