Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

SVT ger svar på tal

I måndags skrev Aftonbladet om ett gäng panikslagna låtskrivare som oroade sig för att SVT helt skulle förbise bidragen de skickat in till Melodifestivalen eftersom bidragen redan börjat offentliggöras medan deras inskickade bidrag fortfarande står som ej bedömda i det digitala ansökningssystemet.

Idag går SVT genom Christer Björkman och Thomas Hall ut med ett öppet brev som förklarar situationen. Man har överrumplats av den stora mängden inskickade bidrag och den digitala anmälningsapplikationen blev för tungrodd att använda till att ge alla besked.

Av större intresse för oss som inte är låtskrivare är fortsättningen på brevet:

Läget idag är exakt så här:
- Juryn har valt sina 15 bidrag och Christer Björkman arbetar fortfarande med att välja ut SVT:s 15.
- Vi har presenterat 4 bidrag så det finns 26 platser kvar.
- SVT väljer fritt från det som skickats till juryn och det som vi har hittat på egen hand.
- De ca 100 bidrag som var juryns favoriter har meddelats om detta och kvarstår i tävlingen.


Det betyder alltså att om du inte har blivit kontaktad av oss vid det här laget så innebär det att din låt inte är bland dessa 100 och därmed är ute ur tävlingen. Igen, stort tack för att ni ville vara med och tävla!

Om du har blivit kontaktad av oss och är en av dessa cirka 100 så kan 2 saker ske framöver:
- vi kontaktar dig innan oktober är slut och bekräftar att din låt nu är 100% klar eller
- om vi inte har hört av oss och den sista platsen har blivit utdelad så gick det inte vägen det här året för dig men vi gratulerar till att du kom så långt i årets stenhårda tävling.


Urvalsprocessen är alltså fortfarande igång! För min del trivs jag ganska fint med att få bidragen utportionerade ett knippe i taget, även om jag förstår att situationen är en helt annan för en väntande låtskrivare. Men kommer inte nästa knippe snart nu dårå?

Källor: SVT, Aftonbladet.
SVT ger svar på tal Reviewed by Pierre on 17:04:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Hahaha, hade du läst mitt inlägg först och hade ordet i huvudet - eller avslutade vi verkligen varsitt inlägg om samma sak med ordet "då'rå"?

    Twins?

    SvaraRadera
  2. Oswald: Haha... såg det nu! Har ju läst ditt inlägg, men ärligt talat minns jag inte om jag läste det innan jag skrev mitt - men det låter rimligt, och att frasen i så fall fastnade i bakhuvudet och hamnade i mitt inlägg också. Lite pinsamt i så fall - jag sätter ju en ära i att aldrig någonsin kopiera rakt av.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.