Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Webjokern - efter dag elva

Det fortsätter att råda stiltje i toppen av listan över hur webjokerkandidaterna samlat poäng hittills. Om inget dramatiskt händer ser det väldigt bra ut för dem inför såväl sållningen på måndag då femtio bidrag plockas bort som den på onsdag, efter vilken bara tjugo återstår. Desto mer ovisst ser det ut på platserna närmast under tiostrecket, varför jag idag tänkte sätta spotlighten på några av bidragen som rör sig uppåt:

15. Fredrik Andersson - People
Lättillgänglig, harmlös och en smula banal reggae om fred, kärlek och förståelse mellan alla människor och över alla gränser. För mycket hissmusik och diskret tapet för att locka mig, men uppåt går det!

17. Natalie - Just a dream
Desto roligare att se att det lossnat rejält för min favvo Just a dream! Natalie och hennes ballonger har flugit upp 22 platser sedan igår och landar för första gången på topp 20 idag! Christer Björkman sade i en intervju i GP idag att Med ett internationellt perspektiv måste vi tro på det udda, det som sticker ut. Under senare år har vi inte skapat några egna trender - vi har hoppat på andras, ett uttalande som genast fick mig att tänka Just a dream. Har du inte kollat den ännu så är det dags!

20. Mona Ersare - Over the rooftops
Ännu en välförtjänt klättrare finns i Monas lyckade möte mellan singersongwritertraditionen och den svenska visan. Kolla gärna hennes MySpacesida för mer av samma slag, men lägg först en röst på Over the rooftops!

23. Ghena - Stand here
Ghena klättrade våldsamt efter sållningen i måndags för att sedan dess ha parkerat stadigt runt plats 20 med sin Stand here, en låt jag tidigt fastnade för utan att lägga till mina absoluta favoriter. Väl värd en lyssning är den i alla fall - kanske någon dessutom kan hjälpa mig att komma på varför videon känns så bekant..?

Topp tio såg ut så här vid tolvslaget idag:
1. (1) Jonas Matsson - On my own
2. (2) Engla - Don't stop
3. (5) Ann-Christine Johansson - Sanningen ska segra
4. (4) Björn Hasselquist - Beautiful world
5. (3) Succubus - Raise your hands
6. (7) Madeleine Jangklev - Stay with me
7. (6) Billy - Tusen nätter
8. (8) Anton & Dejo - I wanna be with you
9. (åt) Matilda Warme - Call the angels
10. (9) Nadina - Change of heart

Ut från topp tio:
11. (10) Johan Kollberg - I don't need no fortune teller
Webjokern - efter dag elva Reviewed by Pierre on 14:30:00 Rating: 5

6 kommentarer:

 1. Hallå Pierre,

  Vill fråga om råd i ett ärende.
  Hur ställer man sig till när vissa är lite väl aggressiva mot andra och dessutom lovar att skänka pengar för varje röst till en organisation fastän att antalet röster i denna omgång inte kommer offentligöras?
  Jag tycker det är ett lite oärligt sätt att ragga röster på.

  SvaraRadera
 2. Sedan är länken fel till Succubus.. den går till Engla, Inte för att jag inte gillar henne :)
  Hon ska vara i topp!

  Mvh
  Robert
  Succubus

  SvaraRadera
 3. @Robert: Jag tycker nog det beror på vad du menar med "lite väl aggressiva mot andra". Tävlingen ska ju självklart vara i god anda, men jag förstår om man jobbar hårt för att ragga röster när förutsättningarna är som de är. Att skänka pengar till en organisation för varje röst man får är ju en fin tanke, men jag förstår inte hur den skulle kunna funka i praktiken. Som du säger vet (väl?) ingen officiellt hur många röster varje bidrag får. Låter underligt!

  Länken är fixad, tack för att du påpekade det! :)

  SvaraRadera
 4. Tack för det! :)

  Ja precis, enligt SVT så kan man få veta hur många röster man fått när man åker ut.. kanske det är det som är deras plan? ;)

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Nä, vi behöver rösta på "Nya Känslor"!
  Kul amatörvideo och rätt skön låt!

  SvaraRadera
 6. @Anonym: Nope, där håller jag inte med! Videon spelar ju ingen roll alls för vad man ska rösta på, det är ju inte den som ska tävla i Melodifestivalen. Jag tror inte låten skulle funka där heller, det finns ingen hook, och texten är väl skitnödig. :)

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.