Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Webjokern - efter dag fem

Det är fortsatt händelserikt på webjokeruttagningens topp tio! Succubus återtar förstaplatsen som de lånade ut till Billy igår och Engla tar sig välförtjänt in på topp tio med Don't stop - och i mina öron får hon gärna stanna kvar där.

Värt att notera är att trots turbulensen har sex bidrag envist bitit sig fast på de tio topplaceringarna ända sedan dag ett. Ska de hålla hela vägen? Jag är tveksam till att alla gör det - det rör på sig allt för mycket på placeringarna där under, även om åtminstone ett par av dem är väl förtjänta av en plats bland de tio.

Senare idag återkommer jag med min egen topplista, tills dess får ni spana in hur det såg ut på topp tio efter exakt fem dagars tävlande:
1. (2) Succubus - Raise your hands
2. (1) Billy - Tusen nätter
3. (3) Anton & Dejo - I wanna be with you
4. (ny) Engla - Don't stop
5. (4) Björn Hasselquist - Beautiful world
6. (6) Ann-Christine Johansson - Sanningen ska segra
7. (7) Matilda Warme - Call the angels
8. (5) Julia Alvgard - Better or worse
9. (8) Madeleine Jangklev - Stay with me
10. (9) Jonas Matsson - On my own

Ut från topp tio:
15. (10) Sophie och Michael Ahlberg - Winner
Webjokern - efter dag fem Reviewed by Pierre on 12:17:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Varför skriver du inte om ORÄTTVISORNA;
  1. Svt ger en del GRATIS PUBLICITET på deras första sida, pga att de visas så fårr de en xtra skjuts upp i "Toppplaceringen". Om låten är dålig spelar ingen roll för att de visas i bild o folk röstar på de dem känner igenj!

  2. De som avgör placering i de "Övre Skiktet" är om först vilka kontakter man har redan o med vem, vilka som är köpta, att själv ha pengar att kunna bådem marknadsföra sig på, producera en bra video o också kunna rösta fram sig själv!

  3. Att svt har redan avgjort vilka som ka vara kvar i toppen, för de stämmer inte vad de skrev i fredags, jag har testat o isstället åkt ner.....nu ör jag ruinerad pga all kostnad för att rösta fram mitt favoritbidrag ....alllt förgäves!

  Slutligen tycker jag det är fel att ekonomin ska vara avgörande om man har en chans att nå toppen eller inte o vila kontakter man har...........de går inte rätt till denna tävling ur både etiskt som ur moralisk synpunkt o defenetivt inte hur journalisitk synpunkt, då ALLA INTE TÄVLAR PÅ SAMMA VILLKOR o erbjudes SAMMA PUBLICITET PÅ SVT;s FÖRSTA SIDA:(

  SvaraRadera
 2. Hej anonym!

  Jag förstår inte riktigt vad du syftar på när du talar om gratis publicitet. På SVTs förstasida visas ett bildspel med några deltagare, helt utan hänvisning till deras bidrag. Det ger knappast något utslag i röstningen. Flera av dem går det för övrigt inget vidare för i tävlingen. På själva webjokersidan listas tolv slumpmässigt valda bidrag, vilka byts ut varje kvart - vilket väl borde bli helt rättvist i slutändan. Samtliga bidrag finns ju listade strax under.

  Vad gäller att man måste ha pengar för att marknadsföra sig så har du fel fel. De flesta av de tävlande som marknadsför sig gör det via en hemsida, en blogg, Facebook eller MySpace - vilket är väldigt effektivt och inte behöver kosta mer än tid. Flera av de riktigt bra videorna är dessutom gjorda med små medel, även om en slant är en fördel där.

  Om det som skrevs i fredags - att det är jämt på platserna 80 till 120 - så kan det mycket väl stämma trots att du har röstat mycket. Har de andra fått ännu fler röster så går de ju förbi.

  Till sist - jag HAR flera gånger skrivit att tävlingen alltför mycket handlar om vem som har framgångsrika marknadsföringskampanjer snarare om vem som har den bästa låten.

  SvaraRadera
 3. Man kan ju även kanske tillägga varför du sitter och bloggar och favoriserar någon hit och dit!
  Nä, Pierre!
  Lägg ner ditt bloggande och låt istället någon SVT-jury sköta uttagning av webjokern utan en massa sms-röster!
  Dessa pengar får dom dra in på annat håll!

  SvaraRadera
 4. @Anonym: Jag förstår inte riktigt ditt inlägg, men jag bloggar för att det är kul och har inga planer på att sluta.

  När det gäller webjokern så är ju hela poängen just att folket ska få välja sina egna bidrag. :)

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.