Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Webjokern - efter dag nio

Igår förutspådde jag förändringar i toppen av webjokeruttagningen, och när dagens tolvslag passerats hade jag anledning att slå mig för bröstet - för nu händer det saker! Låtarna som legat cementerade på medaljplatserna under de senaste dagarna har brutalt knuffats undan av två uppstickare.

Listan toppas nu av skönt gungande On my own med Jonas Matsson, en låt jag gärna lyssnar på men befarar skulle bli en kissepaus om den tog sig till Melodifestivalen. Det omdömet stämmer inte om den nya tvåan, som för övrigt toppade listan under stor del av det senaste dygnet. Ann-Christine Johanssons Sanningen ska segra har mycket gitarr och attityd, vilket är nog så trevligt - men även här har jag invändningar. Istället för att övertygas av den där attityden ryggar jag mest tillbaka och undrar varför hon är så ilsken.

Nu hoppas jag istället på kampanjer från mina favoriter - ett par av dem sladdar lite och ligger långt längre ner än de förtjänar. Är det inte dags för ett ryck nu Natalie..? Eller Mona, OneVoice, Nina och Clara, för att nämna några till jag gärna sett högre upp. Med det också sagt att det är uppenbart att tävlingen även i år i första hand handlar om att ragga röster och engagera bekantskapskretsen, åtminstone fram till den där finalen. Lite trist, men hoppet om schyssta webjokrar i Melodifestivalen lever trots allt, det tål att sägas igen; för det finns en hel del potential i årets fält!

Här är dagens topp tio, exakt nio dagar efter tävlingens start:
1. (5) Jonas Matsson - On my own
2. (9) Ann-Christine Johansson - Sanningen ska segra
3. (2) Engla - Don't stop
4. (1) Succubus - Raise your hands
5. (4) Björn Hasselquist - Beautiful world
6. (3) Billy - Tusen nätter
7. (6) Madeleine Jangklev - Stay with me
8. (åt) Nadina - Change of heart
9. (7) Johan Kollberg - I don't need no fortune teller
10. (8) Anton & Dejo - I wanna be with you

Ut från topp tio:
11. (10) Matilda Warme - Call the angels

Min egen topplista hittar du här - men det börjar kännas som läge för en uppdatering snart!
Webjokern - efter dag nio Reviewed by Pierre on 12:14:00 Rating: 5

12 kommentarer:

 1. Imorgon torsdag klockan 19 så uppmanar vi alla att rösta 10 ggr på Natalie och Just a Dream!

  10 röster är ungefär en caffelatte, en bit äppelpaj eller betydligt mindre än en öl på krogen.

  Men de rösterna kommer att göra extrem stor skillnad för hur Just a Dream ligger till på topplistan! Sprid gärna vidare, det här är spurten vi behöver!

  SvaraRadera
 2. Lägg tio på " Ta mig som jag" så blire riktigt kul.......

  SvaraRadera
 3. " ta mig som ja är"

  SvaraRadera
 4. @Freja: Det låter kanon! Precis vad ni skulle behöva!

  @Anonym: Haha... jo, absolut, frågan är väl mest om vi vill ha så kul i Melodifestivalen. ;)

  SvaraRadera
 5. Ann-Christine Johansson21 oktober 2010 00:10

  Hej Pierre! Anledningen till att jag är "ilsken" när jag sjunger min låt finner du i textens innehåll. Låten handlar om en fruktansvärd häxprocess. En god anledning att bli förbannad med andra ord. Sedan kan man ju diskutera om en aggressiv rocklåt platsar i melodifestivalen eller inte, men nu vet du i alla fall varför jag är så "ilsken" när jag sjunger min låt. Det hade nog du också varit om du "bränts på bål". Mvh Ann-Christine Johansson

  SvaraRadera
 6. Flera låtar med dragspel... Tycker bara att en håller måttet... och det gör den med hästlängder före de andra!!

  Musicemia - The Unchosen nr 282

  Kan inte sluta lyssna...

  SvaraRadera
 7. 10. Natalie: Just a dream

  Eine melancholische Ballade im Dreivierteltakt macht den Anfang in meinen persönlichen Top10. Sowas in der Art gab’s 2008 schon mal beim norwegischen Vorentscheid – das hatte mir damals schon sehr gut gefallen. Macht euch selbst ein Bild von der Luftballon-Fetischistin Natalie.
  http://blog.prinz.de/grand-prix/2010/10/19/schweden-webbjoker-tipps/

  SvaraRadera
 8. @Ann-Christin: Tack för responsen! För att göra min poäng tydlig så hör jag "Min sanning ska segra, ni andra kan dra åt helvete" när jag hade föredragit "Sanningen ska segra, häng på i min kamp för den" - åtminstone i Melodifestivalen. Men det är ju självklart min upplevelse och också jag tror man med ganska enkla medel skulle kunna ändra om det nu är önskvärt. Lycka till framöver!

  @Anonym: Vad kul med ännu en bra recension, även om jag skrattar åt att han kallar Natalie ballongfetishist. :)

  SvaraRadera
 9. Ann-Christine Johansson24 oktober 2010 23:17

  Hej igen Pierre!
  Du verkar tyvärr ha missförstått helt vad min sång handlar om. :-( Låten "Sanningen ska segra" handlar inte alls om att "Min sanning ska segra, ni andra kan dra åt helvete"
  Låten handlar om en människa som varit med om en fruktansvärd häxprocess, d.v.s blivit oskyldigt anklagad för någonting. Den är en kampsång för alla de människor som haft oturen att vara med om någon form av häxprocess. Ilskan i sången tycker jag är befogad då häxprocesser både på sextonhundratalet och idag kan vara mycket otäcka tillställningar. Tack för lyckönskningen! :-)

  Med vänlig hälsning
  Ann-Christine Johansson

  SvaraRadera
 10. *skratt* Vi missförstår nog varandra - men jag gör ett försök till att förklara hur jag menar! Jag har lyssnat en hel del på din låt och tror att jag greppar texten. Jag tycker dessutom om både den och ämnet, som känns angeläget - och berättigar till ilska. Men mitt intryck av sättet du sjunger den på är att du riktar ilskan mot lyssnaren, mig - istället för att försöka vinna lyssnaren till den utsattes, din, sida. Det är självklart min upplevelse och handlar mycket om nyanser. Jag måste för övrigt tillstå att din låt har vuxit med lyssningarna. :)

  SvaraRadera
 11. Ann-Christine Johansson25 oktober 2010 01:19

  Jo, man kanske kan tolka mitt framförande av låten på det sättet som du gjort och det är ju tråkigt om låten/mitt framförande uppfattas på det sättet. :-( Min tanke är inte att ilskan är riktad mot lyssnaren dock, utan mot de människor som utsatt den som texten handlar om för förtal och "bespottning". Om man sjunger en kärleksballad kan man ju t.ex se väldigt lycklig och förälskad ut och även detta kan ju uppfattas vara riktat mot lyssnaren. Det innebär ju dock inte att man är förälskad i alla som lyssnar på låten för det. Kanske uppfattar du det som att min ilska är riktad mot lyssnaren för att jag i slutet av videon ser rakt in i kameran. Bara en tanke.
  Kul att låten vuxit i ditt tycke i alla fall. :-)

  SvaraRadera
 12. @Pierre: Visst har du rätt, en kärleksballad förmedlas ju just på det sättet. Jag tror min upplevelse kommer av en hel del av att jag försöker föreställa mig webjokerkandidaterna på en Melodifestivalscen när jag lyssnar på dem - och där är ilska inte en vanlig känsla att förmedla. Vilket också gör din låt spännande - det är alltid kul med något nytt i tävlingen. Intrycket kommer nog att bero mycket på hur låten förmedlas från scenen! :)

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.