Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Webjokern - imorgon blir 20 bidrag 15

Efter gårdagens sållning ökar nu tävlingens tempo och de kommande utsållningarna duggar tätt - redan i morgon reduceras fältet från tjugo till femton bidrag!

Från och med igår redovisas de kvarvarande bidragens faktiska röstantal vilket gör att vi nu till exempel kan se att vid dagens tolvslag hade sex bidrag redan kammat hem över tusen röster, att det skiljer mer än tvåtusen röster mellan topp och botten - men också att bara 26 röster är skillnaden mellan att gå vidare och att åka ut.

Så här såg listan ut klockan tolv idag:
Just nu vidare:
1. Engla - Don't stop
2. Jonas Matsson - On my own
3. Björn Hasselquist - Beautiful world
4. Succubus - Raise your hands
5. Billy - Tusen nätter
6. Anton & Dejo - I wanna be with you
7. Johan Kollberg - I don't need no fortune teller
8. Julia Alvgard - Better or worse
9. Lollo Manford - Hurricane
10. OneVoice - Varje steg
11. Madeleine Jangklev - Stay with me
12. Sophie och Michael Ahlberg - Winner
13. Little miss Trouble - Center of attention
14. Mona Ersare - Over the rooftops
15. Fredrik och Magnus - Get out

På väg att slås ut:
16. Matilda Warme - Call the angels
17. Mirna Dakerman - Running back
18. Fredrik Andersson - People
19. Natalie - Just a dream
20. Trison - Lovar & svär

Glöm inte att rösta i min egen webjokeromröstning i högerspalten!
Webjokern - imorgon blir 20 bidrag 15 Reviewed by Pierre on 12:44:00 Rating: 5

7 kommentarer:

 1. Pierre tack för en utmärkt schlagersite. Har läst den under en längre tid, och den blir bara bättre och bättre Sug i dej av berömmet, och fortsätt att utveckla den!
  Skillnaden mellan topp och botten är fortfarnde väldigt liten, ungefär 20 simkort eller motsvarande.
  Läste debatten i tidigare kommentarer till dina inlägg om rättvisa, röstning osv. Min slutsats är att det är förmodligen så här SVT vill ha det. Inte en tävling där låtar tävlar mot varandra utan en auktion om två åtråvärda platser till Melodifestivalen 2011, vilka betingar ett stort ekonomiskt värde om dessa förvaltas på rätt sätt, vare sig låten bedöms som bra eller dålig.
  Det märkliga i denna typ av akution är att det är inte bara dom två vinnarna som betalar, utan alla som är med och "bjuder".
  Ja nu finns ett extra spänningsmoment i att SVT har rätt att när som helst ändra reglerna.
  Låt oss säga att när direktsändingen börjar så säger SVT att nu nollställer vi rösterna igen eller liknande, då blir det så. Vad låg rättvisan i att nollställa när 20 bidrag kvarstod? Nu tror jag säkert att alla kvarvarande Jokar är väl medvetna om vad dom gett sig in på, så må dom två Jokrar med bäst planering/stategi vinna!
  "Anonym"

  SvaraRadera
 2. Må de två jokrar med bäst ekonomi vinna, menade du väl?

  SvaraRadera
 3. Tycker nog att de e ett ganska platt upplägg. Nästa år ska jag skicka in ett bidrag o rösta 100 000 ggr på mig själv för de har jag råd med. Sen att jag totalt saknar taktkänsla och sjunger som en skadeskjuten bäver e ju en annan femma.
  Nä fyyyy vilken orättvis röstberäkning. Någon som håller med?

  SvaraRadera
 4. Anonym 1: Stort tack för berömmet! Den typen av respons är inte överväldigande stor, så jag suger verkligen i mig. :)

  Jag håller med dig, det är svårt att tolka det på något annat sätt än att det är precis så här SVT vill ha det. Men i så fall kan de ju lika gärna lägga korten på bordet, precis som de gjort i Belgien i år. Där går bara de bidrag som dragit in en viss summa i sponsorpengar för bidraget vidare till final - i praktiken är det ju så det går till här också.

  @Anonym3: Läs debatten i det förra inlägget, den handlar om just det! Men rättvist är det nog trots allt, förutsättningarna är ju faktiskt lika för alla - men en låttävling är det ju inte.

  SvaraRadera
 5. SVT borde inte ha rätten att "vilja" ha det så här. Det är ju fanimej skattebetalarnas pengar som resten av verksamheten drivs med. Känns sjukt att klämma ett gäng medborgare med drömmar om att få stå på scen på så mycket extra stålar då.

  Någon tidning/Kalla fakta el liknande borde uppmärksamma det här. Okej om man visste grunderna från början - men som en annan anonym så fint påpekade här uppe:
  "nu finns ett extra spänningsmoment i att SVT har rätt att när som helst ändra reglerna."

  Hela kalaset känns så fel rakt igenom. Och jag skulle vilja påpeka att det bevisas genom att den bästa låten av dem alla, Natalies, faktiskt ligger sist. Vad jag förstår så är både artist och låtskrivare unga. Hur fan ska de ha råd att vara med och slåss i matchen??? Går ingen sponsor in så åker bäst kvalitet ut - hur många "vanliga" som än röstar en röst på dem. (eftersom den här tävlingen avgörs av hur många kontantkort man har/köper och röstar 100 ggr med)

  SvaraRadera
 6. Anonym: att kalla en låt för den bästa är väl ändå att ha missat antingen svenskalektionerna på lågstadiet eller själva poängen med mångfald. Alla tycker inte som du. Jag håller visserligen med dig om att Natalies låt är grym, helt och hållet, men inte den bästa - enligt mig - för den/de bästa låtarna har redan åkt ut eller ligger under 15-strecket (t.ex. Monas låt). Det är alltså en smaksak, annars hade vi ju kunnat plocka in den bästa låten direkt och skickat den till finalen, eller nej, förresten - förlåt - vi hade kunnat skita i hela eurovision och korat den bästa låten direkt utan någon tävling alls...

  SvaraRadera
 7. I den här tävlingen kan ju vem som helst med någon erfarenhet i branschen säga vilka låtar som har kvalitet nog och vilka som inte har det. Så jag förstår helt och klart Anonym 1:s poäng. Dessutom har ju alla, som du så fint poängterar Anonym 2, rätt att tycka om vilken låt de vill. Så vad är problemet med Anonym 1:s inlägg?
  Enligt min mening finns mycket större bovar i det här dramat..

  Och faktum kvarstår: de bästa låtarna (enligt er bägge) håller på att åka ut. Både Natalie och Mona hopplöst under sträcket. SVT har gått misste om riktigt bra musik. Inte konstigt att det alltid går dåligt för oss ute i Europa!

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.