Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Webjokern - inför andra sållningen

Vid tolvslaget i morgon är det dags för den andra sållningen då hundra bidrag ska bli femtio, och det är tydligt att det görs en hel del försök till ett sista ryck för att avancera uppåt inför den. Räkna med intensiva röstningskampanjer med stora utslag under de tjugofyra timmar som återstår innan snöret dras!

Under webjokertävlingens första vecka kom det in runt 90'000 röster, men hittills under den andra veckan är siffran hittills knappt 50'000, vilket jag tippar ger gott om svängrum för stora omkastningar och avancemang för de som satsar hårt.

Två låtar lyckas åter kravla sig upp över tiostrecket idag; Johan Kollbergs I don't need no fortune teller samt årets uppenbarligen mest framgångsrika låt i kategorin Skulle-kunna-bli-en-schysst-show-men-vem-fan-lyssnar-på-det-här som åter avancerar. Där bakom fortsätter Ghena att snabbt plocka placeringar med Stand here, som jag skrev om häromdagen. Nu nummer tolv!

En titt på min favoritlista visar att det ser hyggligt ut, åtminstone inför morgondagens sållning, medan det kan bli tuffare på onsdag, då femtio blir tjugo. Flera av mina favvos återfinns redan i toppen, så jag passar på att slå ett slag för några av dem som behöver och förtjänar fler röster:
(204) Natalie - Just a dream (Just nu nummer 25)
(299) OneVoice - Varje steg (Just nu nummer 37)
(162) Fredrik och Magnus - Get out (Just nu nummer 20)
(302) Nina Lagerqvist - Vem saknar dig? (Just nu nummer 66)
(245) Mona Ersare - Over the rooftops (Just nu nummer 29)
(282) Musicemia - The unchosen (Just nu nummer 28)
(223) Clara - Mr lonely man (Just nu nummer 78)
(275) Jimmy Nejd - Stilla blå (Just nu nummer 46)
(211) Trison - Lovar & svär (Just nu nummer 38)

Så här såg topp tio ut exakt 24 timmar före sållningen:
1. (1) Jonas Matsson - On my own
2. (2) Madeleine Jangklev - Stay with me
3. (5) Engla - Don't stop
4. (4) Björn Hasselquist - Beautiful world
5. (3) Succubus - Raise your hands
6. (åt) Johan Kollberg - I don't need no fortune teller
7. (6) Ann-Christine Johansson - Sanningen ska segra
8. (7) Billy - Tusen nätter
9. (8) Anton & Dejo - I wanna be with you
10. (åt) Little miss Trouble - Center of attention

Ut från topp tio:
11. (9) Matilda Warme - Call the angels
14. (10) Nadina - Change of heart

Vi har ett spännande dygn framför oss - rösta duktigt nu!
Webjokern - inför andra sållningen Reviewed by Pierre on 12:33:00 Rating: 5

15 kommentarer:

 1. Emma, en annan schlagerfantast24 oktober 2010 13:24

  Jag tycker det är riktigt oprofessionellt av dig att klanka ner på vissa bidrag som du har gjort i bloggen. Visst, alla har sin egen musiksmak men om man har en så "stor" blogg som jag ändå tror många som är intresserade läser så är det fel att skriva som du gör.

  Det specifika utlåtandet jag reagerade på, handlar om ett bidrag jag tror kommer göra sig bra mycket bättre än många av dina topp10-favoriter på scen,

  ett litet svar på din oprofessionalism - det finns andra som motsäger väldigt mycket vad du skriver så tänk dig för innan du sågar någon vid fotknölarna.

  Svordomar etc. bevisar bara var nivån ligger.

  Om du nu ska framställa dig själv som någon slags schlager-guru tycker jag att du bör göra research om bidragen och artisterna så du får en större uppfattning om deras musikstilar. Hemsidor etc.

  SvaraRadera
 2. @Emma:
  Tack för din kommentar! Till att börja med är det här ingen professionell blogg. Jag skriver om Melodifestivalen och Eurovision Song Contest som jag brinner för - men bara som en glad amatör, utan att göra anspråk på att vara någon "schlager-guru".

  En stor del av charmen med tävlingen tycker jag ÄR just att man tycker olika och här ger jag utrymme för mitt tyckande, samtidigt som andra kan föra fram sitt som en kommentar - som du gör nu.

  När det gäller just min kritik mot det specifika bidraget som du tar upp så skriver jag ju just att det säkert skulle kunna göra sig bra på scenen - men jag gillar inte låten alls. Sedan får självklart andra tycka annorlunda - vilket de ju uppenbarligen gör, låter ligger ju högt i omröstningen!

  Till sist så gör jag en hel del research om både artister och bidrag även om just artister i det här sammanhanget spelar mindre roll. Tävlingen handlar ju om LÅTEN och bara låten. Det är ju inte ens säkert att artisten som framför låten nu får göra det om den går vidare till den riktiga tävlingen.

  SvaraRadera
 3. Emma... det du gör är ju att klanka ner på hans musiksmak... Om det inte passar dig det han skriver... ska du inte läsa bloggen. Han kan väl få tycka att bidrag är dåliga och klanka ner på dem..

  SvaraRadera
 4. Emma! Fattar inte vad du menar med oproffesionell!! Finns väl ingen proffesionelll resensent som bara skriver om det som är bra! Vore väldigt oproffsigt i så fall! om du nu är schlagerfantast har du säkert läst hur proffstyckarna resenserar bidragen och det är ju inte med guld och gröna skogar bara direkt! Håller inte alltid med Pierre men han skriver alltid interessant. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 5. ... vill också slå ett slag för mitt favoritbidrag som Pierre nu också tagit upp... Musicemia - The Unchosen.. nummer 282

  Kommer den vidare ur Webbjokern har jag svårt att tänka mig att den går någon annanstans än till Globen! Precis vad melodifestivalen behöver!

  SvaraRadera
 6. @Martin: Tack, jag tänker nog ungefär lika. Det vore bra underligt att bara bedöma det man tycker är bra och helt ignorera allt annat!

  @ankan: Oj, kul att du gillar The unchosen så mycket! Jag tycker den är svårbedömd för Melodifestivalen - men det är helt klart en bra låt!

  SvaraRadera
 7. mona ersare är typ bäst, melodifestivalen behöver en sån låt!

  SvaraRadera
 8. mmm.. den verkar tyvärr vara dömd till en trettiondeplats... har inte rört sig åt nåt håll riktigt.. hoppas grabbarna har något i bakfickan... mina 100 SMS är redan brända :)
  Värt :)

  SvaraRadera
 9. Haha låter som om "Emma" är little miss trouble själv som blivit nervig av lite dålig publicitet. Inget att invända här, att hänga upp sig på en liten svordom i Sverige år 2010 är för övrigt rent löjligt.

  SvaraRadera
 10. Med anledning av den senaste kommentaren, som jag tycker med sina spekulationer börjar talla på gränsen till personangrepp:

  Jag modererar vanligtvis kommentarer sparsamt och låter allt stå kvar som har relevans till innehållet i inlägget det står under MEN jag kräver ett trevligt och sakligt diskussionsklimat! Kommentarer som inte lever upp till det kommer att raderas.

  Emma gillade inte det jag skrev och jag (och andra) köper inte hennes invändningar - låt den diskussionen stanna med det.

  SvaraRadera
 11. Det är bra Pierre att du stävjar "personliga påhopp", vad det gäller musiken eller låtarna så är det som baken. Sen kan jag förstå vad Emma menar, tycker också att det är viktigt att hålla en hög nivå på vad man skriver, speciellt vad det gäller ordvalet.

  SvaraRadera
 12. @Anonym: Jag anser också att ordvalen är viktiga - men att smaken även där är som baken. Melodifestivalen är en tävling i musik, det är självklart att bedöma bidragen och bland dem finns både bra och dåliga. Då vore det underligt att bara stryka medhårs och uteslutande använda vackra ord.

  Jag är restriktiv med svordomar både här i bloggen och i andra sammanhang, men ryggar inte heller för att klämma ur mig ett "fan" då och då som en del av ett vardagligt språk.

  SvaraRadera
 13. Jag hade definitivt inte förväntat mig en diskussion om språkbruk här, i en av de mest välskrivna musikbloggarna av alla jag läser. Storm i ett vattenglas!

  SvaraRadera
 14. Emma: Jag håller delvis med dig. Men som Pierre själv skriver så är han en amatör, ur flera perspektiv, och dessutom finns det inga regler skrivna i sten som hindrar honom för att tycka, tänka eller skriva.

  Pierre: Men om även du, iallafall såhär i efterhand, anser att ordvalen är viktiga så kanske du kan tänka på det samtidigt som du forumlerar kritik nästa gång?

  Martin: Vil du träfa med miG? Eta kakan och suga en koppa kaff?

  SvaraRadera
 15. @Viktigt: Att raljera över Martins stavning tycker jag är bra onödigt - det hör inte hit!

  När det gäller hur jag formulerar kritik står jag fortfarande för den kritik jag ger i det här inlägget. Den är saklig och ger en rättvis bild av vad jag tycker om bidraget i fråga.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.