Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Webjokern - tio bidrag kvar!

Med tanke på debatten som pågår här i bloggen och hur tävlingen artade sig från midnatt fram till dagens sållning är det svårt att kommentera utan att raljera om svårt plågade sms-tummar och en lysande marknad för kontantkort. För när Jonas Matsson framåt småtimmarna höstade in i runda tal 5'000 röster har jag nämligen svårt att tro att det beror på att hans fans gjorde gemensam sak och klev ur bingen för att klämma iväg en röst på sin favorit. Och när de tre bidrag som hamnade längst ned i listan under samma period fick nöja sig med att dela på 117 röster medan övriga tolv tävlande relativt jämt delade på övriga 37'140(!) röster beror det med största sannolikhet inte på att deras bidrag var så pass mycket uslare än övriga fältets. Snarare hade de resignerat för sitt öde och istället fått röstsiffror som speglar hur röstproportionerna hade sett ut om det inte hade bjudits in till kontantkortsrace.

När SVT idag dessutom slår sig för bröstet över antalet inkomna röster är frågan om man ska skratta, gråta, bli förbannad eller kanske försöka sig på alla tre samtidigt.

Idag bär jag svart för att sörja OneVoices sorti ur tävlingen. Utan er blir tävlingen ännu lite fattigare. Från och med i morgon slås ett bidrag om dagen ut fram till fredag då finalfältet har utkristalliserats. Så här såg ställningen ut vid sållningsdags idag:

Vidare i tävlingen:
1. (9) Jonas Matsson - On my own 12'977 röster
2. (4) Anton & Dejo - I wanna be with you 11'104
3. (3) Björn Hasselquist - Beautiful world 10'978
4. (5) Madeleine Jangklev - Stay with me 10'819
5. (1) Engla - Don't stop 10'709
6. (2) Billy - Tusen nätter 10'647
7. (10) Julia Alvgard - Better or worse 9'898
8. (8) Fredrik och Magnus - Get out 9'844
9. (11) Trison - Lovar & svär 9'813
10. (6) Succubus - Raise your hands 9'766

Utslagna:
11. (12) OneVoice - Varje steg 9'742
12. (15) Fredrik Andersson - People 7'777
13. (7) Little miss Trouble - Center of attention 6'143
14. (13) Lollo Manford - Hurricane 4'908
15. (14) Mona Ersare - Over the rooftops 4'459
Webjokern - tio bidrag kvar! Reviewed by Pierre on 14:48:00 Rating: 5

11 kommentarer:

 1. Haha så jävla rätt du har! Var precis inne på Poplight som bara lallar med och låtsas som ingenting. Du äger, bara så du vet!

  SvaraRadera
 2. Var inne tidigt i morse och tittade på ställningen kl 05,30, då hade "Varje steg" ungefär 7100 röster. När klockan sedan var 12,00 var deras slutnotering 9719 röster och dom blir utslagna med 24ynka röster!!!! Fy sjutton att uppleva att man inte har några röster kvar att knappa in när det är 15 minuter kvar (i alla fall vad jag såg när jag uppdaterade sidan). Snabbt ungefärligen räknat 2630röster *4,60kr = 12100kr + kort ca 25st * 50kr = 1250kr totalt blir då detta 13550kr. Kan tänka mig att dom skulle kunna använda dom pengarna till något annat än att ge dom till ett girigt TV-bolag. Dom kan ju inte må speciellt bra efter detta. Observera att jag inte kommer med en sanning här, utan ta det som en kvalificerad gissning ifrån min sida. Sedan kan man ju alltid säga att "ger man sig in i leken så får man tåla den också". Jag kan inte se det riktigt på det sättet, utan för mig är det människor som har drömmar om en karriär inom musikbranschen som sedan ett girigt TV-bolag profiterar sig på.
  Observera att jag inte har någon som helst anknytning till låten ifråga, utan jag tyckte att det var intressant att följa kampen kring "strecket".


  t

  SvaraRadera
 3. Kan inte direkt påstå att jag sörjer att One voice e borta.

  Jag håller fortfarande tummarna för Ögonkirurgen med pengarna. Går han hela vägen så är det för mig ett kvitto på tävlingens uselhet.....

  SvaraRadera
 4. Kan bara hålla med dig och bojkottar webjokertramset totalt. Det handlar inte om musik detta utan om vem som kan mobilisera flest kontantkort...

  SvaraRadera
 5. @Anonym I: Tack! :)

  @Anonym II: Ja, det kan inte vara roligt att falla på målsnöret, särskilt när det är så jämt. De skriver på sin Facebooksida just att de hade slut på kontantkort.

  @Anonym: Haha... jag hoppas att du har fel. Jag tycker alltför mycket om tävlingen för att vilja släppa in ett skitbidrag bara för att få göra en poäng. :)

  SvaraRadera
 6. Ha,ha ha ha, kolla in min Idol.
  Han tror nästan på det själv, att folket röstar på honom....

  http://angelholm.lokaltidningen.se/bjorn-kan-bli-schlagerstjarna-/20101027/artikler/710289961

  SvaraRadera
 7. Med viss insyn i hur det här går till (har släkting i tävlingen) kan jag bara bekräfta att irritationen över SVT:s regler är stor hos de tävlande (vi kan nog lätt konstatera att samtliga tvingas till samma typ av beteende och att ingen av dem tycker att det är vare sig juste eller ett bra sätt att vaska fram den bästa låten).

  Det absolut största problemet är att SVT inte gör någon reklam alls för det här evenemanget. Om de tror att det räcker att ha en länk på hemsidan har de helt fel och jag har hittills inte träffat någon som inte specifikt gillar schlager som känner till tävlingen om de inte redan känner någon som tävlar.

  Om SVT kommer på tanken att ordna den här tävlingen även nästa år MÅSTE de till att börja med först sålla bort de sämsta bidragen. Dålig video, obefintligt sångröst och konstiga låtar måste bort. Det är helt omöjligt för folk att utan vägledning hitta guldkornen bland 230 bidrag (varav de flesta knappt går att lyssna på) så för att intresset av att lyssna igenom bidragen ens ska finnas tycker jag att man begränsa sig till max 40-50 acceptabla bidrag.

  Sedan måste man göra reklam för tävlingen i TV och ha särskilda TV-program om tävlingen (dessa kan visas enbart på svt.se om så krävs, bara folk känner till vart de ska vända sig). Annars är det bara att lägga ner.

  Jag tycker att det är skittråkigt att Webbjokern helt har urartat och jag talar även för min tävlande släkting här. "Fulspelet" är helt och hållet framtvingat av SVT som inte tänkt igenom vare sig regler eller marknadsföring. Jag hoppas att de skänker åtminstone hälften av de pengar de fått in på röster till Radiohjälpen och inte behåller allt.

  SvaraRadera
 8. @Anonym 1 Jag håller med dej att Polight bara lallar med.
  Även om Poplights skribenter mot all förmodan skulle ha ambitionen att kritiskt granska Melodifestivalen och IDOL så avstår dom.
  Kan man tänka sig att det skulle skada deras image och inte falla i god jord hos produktionsbolagen?
  "Såga inte av den gren du sitter på " ;-)
  "Anonym"

  SvaraRadera
 9. Onekligen intressant att Poplight går så pass mycket i ledbanden på de som de säger sig ska granska att de blundar för sånt här! Kan ju vara bra att veta...

  SvaraRadera
 10. Poplight gör en intervju med Christer Björkman idag under rubriken "Christers kommentarer" och herregud, det är så pinsamt att det knappt går att läsa.

  "Till skillnad från program som Idol 2010 redovisar SVT alltid rösterna i Melodifestivalen öppet. Christer Björkman ser den transparensen som viktig.
  – SVT:s policy är att alltid vara så redovisande som vi kan."

  Jo, transparensen verkar ju vara SVT:s signum. Vad sägs om att redovisa hur många röster av deras inkomna 400.000 som kommer från unika röstare? Och hur många sjok om 100-röster varje låt har?

  "Att tävlingen flyttas ut ur tv-huset passar i Webbjokerns anda: "av folket för folket"."

  Riktigt löjligt. Folket har Ingenting med den här tävlingen att göra.

  Inte en fråga eller kommentar om att det är bidragen själva som tar sig till toppen pga SVT:s dysfunktionella regler. Är poplight köpta eller bara rädda för schlagerledningen? För de lever ju helt klart i någon slags parallell värld.

  SvaraRadera
 11. @Anonym: Jag tappar faktiskt hakan. Den artikeln platsar definitivt bland det pinsammaste jag läst på länge! Det låter onekligen som om Poplight satt sig i knät på SVT.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.