Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Webjokertävlingen har startat!

Klockan 12 idag kickade SVT som utlovat igång årets öppna uttagning till Melodifestivalen, Webjokeruttagningen. Av de ursprungligen 424 inskickade bidragen har 229 passerat nålsögat för att få delta och finns nu utlagda att röstas på.

Uttagningsupplägget är, bortsett från den tvsända avslutande finalen med de fem kvarvarande bidragen, mycket likt det från förra året. Du ser hela förfarandet i grafiken till höger.

Efter en snabb första genomsurfning bland bidragen kan det på plussidan konstateras att här finns åtskilligt fler ambitiösa videor än förra året efter SVTs nyinförda regel med krav på rörliga bilder av artisterna - en regel som de i sista stund trots allt strök.

På minussidan finns dock den stora akilleshälen som nästan gör mig beredd att per omgående plocka fram stora sågen ännu kvar: Att lyssna igenom samtliga bidrag skulle bokstavligen ta en hel dag, vilket gör det helt omöjligt att plocka ut guldkornen och bilda sig en uppfattning om vad man egentligen vill rösta på.

Upplägget gör att vi återigen kommer att landa i en tävling som inte alls handlar om musiken - utan om att marknadsföra sig och engagera flest polare, släktingar och facebookvänner i att rösta. Skamlösa marknadsföringstrick att vänta även i år alltså! Nog så kul kanske, men det var väl inte så det var tänkt Björkman?

I brist på annan vettig utgångspunkt kollade jag runt efter udda titlar. Vad sägs om:
Tony Johansson - Clary i affären
Linus Bylin - Inga tjejer vill ligga med mig
Ossian - Kakmonstret
Amir Kasra - Scandinavian Supercity
Mango Chunks - Zombies in love

Har du tips på guldkorn i kakafonitsunamin så hör gärna av dig - mina öron gråter nämligen förtvivlat efter att ha tvingats lyssna på ovanstående handfull av bidrag.
Webjokertävlingen har startat! Reviewed by Pierre on 15:30:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Hej! Jag skulle vilja rekommendera mitt bidrag Just a Dream som är en melodiös, egenartad låt som definitivt sticker ut i mängden. Vi la ner mycket jobb på att skapa en vacker, drömmande video. Och Natalie som sjunger gör det helt fantastiskt. Vore kul att höra vad du tycker!

  Ta gärna en titt på vår hemsida!
  http://www.justadream.se/

  SvaraRadera
 2. Nu har jag lyssnat på ett dussin slumpmässigt valda låtar och den enda som kanske, kanske skulle kunna funka är den här:

  http://svt.se/2.142381/never_alone_-_stop

  Om man akut, akut byter artist, vill säga. Eller blundar.

  SvaraRadera
 3. Över huvud taget är genomsnittsnivån på genren "Eurovision Pop" rätt okej, förhållandevis.

  SvaraRadera
 4. Fer: Wow! Jag är faktiskt riktigt impad - och det minns jag inte att jag sagt i webjokersammanhang förut! Det är både snyggt och eget även om framgångspotentialen i Mello kanske är begränsad. Ironiskt nog skulle den kunna funka bättre i Eurovision än i Melodifestivalen. :)

  Birdseed: Ja, den där såg jag på min lilla safari igår. Hatar killarnas ironiska framförande, som om de inte kan stå för att de är med, men visst, det finns ju en låt där.

  Jag har lyssnat vidare en hel del och återkommer snart med att gäng guldkorn jag faktiskt hittat!

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.