Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

62'000 såg webjokerfinalen

Gårdagens final av webjokeruttagningen i SVT24 lockade inte särskilt hisnande 62'000 tittare till tvsofforna. Siffran motsvarar ungefär två procent av tittarantalet en genomsnittlig mellodeltävling brukar ha - eller som Schlagerprofilerna iakttagit, röstantalet som Linda Pritchard höstade in när hon stod på näsan i årets första delfinal i Örnsköldsvik.

Det låga tittarantalet är knappast oväntat utan illustrerar ganska träffande hur hela tävlingen har sett ut - vilket förmodligen kommer att få mig att fnysa av frustration så snart SVT andas om webjokrar och folkets val i samma mening under det kommande halvåret.

Uppdatering: Läs gärna krönikan som Fredrik Hanefalk, den ena halvan av Fredrik & Magnus som blev åtta i webjokeruttagningen, skrivit för Poplight. Där bekräftar och stryker han under precis det som jag vid flera tillfällen försökt framföra här - att uttagningen är långt ifrån en demokratisk tävling utan just en auktion om melodifestivalplatser trots att SVT ännu ivrigt försöker påskina något annat.
62'000 såg webjokerfinalen Reviewed by Pierre on 16:13:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Hur rättfärdigar SVT att hålla röstnings-statistiken hemlig?

  Finns en risk att Björkman valt godtyckligt.

  I all statlig verksamhet skall ju offentlighetsprincipen och insyn råda.

  Nån myndighet/ombudsman borde kolla på detta.

  SvaraRadera
 2. Jaa, du SVT är inte statligt längre. Det finns aktieägare som vill ha sin utdelning, dvs 2,5milj sek in i kassan på SVT, mumsillibaba åt webjokertävlingen. Frågan är, hur är grundtanken egentligen. Finns det en fantastisk upphovsman, producent och artist i ett som amatör ?
  Knappast !! Nåja, 2 vinnare köpte sig platsen som har kostat mellan 350 000 till 400 000 SEK, en bra bil med andra ord. Tro det eller ej, ingen av dom är en Lena Mayer eller an Alexander Rybak i artist karaktär.

  SvaraRadera
 3. @Anonym: Du missar poängen - att SVT har framställt tävlingen som något helt annat än vad den är.
  Vad gäller grundtanken som du säger så är kanske inte kriteriet "fantastisk" en korrekt utgångspunkt, men som tävlingen nu är den snarare "rik" - och då är vi väldigt långt ifrån målet.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.