Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovisionkortisar

Efter att vår egen webjokeruttagning slukat min bloggtid under de senaste veckorna är det läge att kolla vad som händer runt om i Europa. Här är läget i några av de tävlande länderna:

I Azerbajdzjan kommer 77 tävlande att slåss om sju finalplatser i sju tvsända elimineringsrundor med elva tävlande i varje. Den första deltävlingen går av stapeln på måndag om en vecka medan finalen planeras till februari.

Makedonien håller på att dra upp riktlinjerna för sin uttagning Skopje Fest. En ny artistist ledare för tävling har utsetts, men än är det inte klart om man kommer att fortsätta med två semifinaler följda av en final eller om det bara blir en show. Uttagningen kommer att ske i slutet av februari eller i början av mars.

I värdlandet Tyskland rapporteras det att Lena Meyer-Landrut kommer att framföra tolv låtar i två semifinaler den första och åttonde februari. Tvtittarna kommer att få välja sina tre favoriter i varje semi varefter de utser vilken låt Lena ska försvara sin titel med i en final den 18 februari.

I Israel har man nu bestämt sig för att man kommer att delta nästa år. Än så länge är det ont om tillgång till detaljer, men det har avslöjats att man tänker utöka sitt uttagningsformat till sex uttagningsomgångar med sändning i januari följda av en final i februari.

I Schweiz pågår den inledande uttagningsomgången, en öppen internetomröstning, för fullt. Åtskilliga eurovisionbekanta återfinns i fältet; Mariella Farré (Schweiz 1983 & 1985), DQ (Danmark 2007), Todomondo (Rumänien 2007), Miodio (San Marino 2008), Piero Esteriore (Schweiz 2004). När omröstningen stänger på onsdag kommer tittarnas röster att läggas ihop med en expertjurys röster för att avgöra vilka bidrag som tar sig till finalen som går av stapeln den 11 december där teleröstarna har hela makten att utse vinnaren. Du hittar internetomröstningen här.

Portugal kommer att använda samma format för Festival da Canção som förra året. Hågade tävlande inbjuds att lägga upp sina bidrag på en internetsajt varur arrangerande RTP väljer ut 20-24 bidrag som får slåss om internetröster för att få en av de tolv platserna i finalen som kommer att sändas den 4e eller 5e mars.
Eurovisionkortisar Reviewed by Pierre on 13:32:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.