Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Julia och Jonas till Melodifestivalen

Årets webjokeruttagning är till ända och startfältet i nästa års Melodifestival har fyllts på med ytterligare två bidrag! Det blev till slut två av finalfältets bättre bidrag som knep de båda platserna - Julia Alvgard med Better or worse och Jonas Matsson med On my own, även om jag tycker att Engla borde ha fått en av platserna. Med tre månader av intensiv finputsning framför sig kommer våra nya melodifestivalbidrag definitivt inte att behöva skämmas för sig i landets största musiktävling - tvärtom, med rätt behandling tror jag de kan bli farliga!

Däremot förstår jag väldigt lite av hur SVT resonerar omkring webjokeruttagningen. De stora orden om folkets tävling ledde till en tävling för inbördes beundran som avgjordes en måndagkväll, undanskymd i en kanal tidningarna inte ens orkar lista i sina tvtablåer. Dessutom i vad som visade sig vara en lågproduktion vars nivå Melodifestivalen inte skådat på tjugo år. Nostalgiskt charmigt på sitt sätt kanske, men inte precis vad man förväntar sig av SVTs högglänsande profilprojekt Melodifestivalen.

Nåja, jag tänker inte vältra mig mer i eländet utan gratulerar Jonas och Julia till melloplatserna och blickar framåt mot huvudtävlingen!

Till Melodifestivalen:
Julia Alvgard - Better or worse
Jonas Matsson - On my own

Utslagna:
Billy - Tusen nätter
Anton & Dejo - I wanna be with you
Engla - Don't stop

Du hittar alla de nu sjutton klara melodifestivalbidragen här!
Julia och Jonas till Melodifestivalen Reviewed by Pierre on 22:40:00 Rating: 5

9 kommentarer:

 1. Jag tycker du är HELT SUVERÄN som kommenterar detta FIASKO till upplägg på tillvägagångssätt för uttagning av webbjokrarna. På sätt och vis var det lite synd att en så bra sångerska och bra låt som Julia med Better och Worse vann för nu kan Herr Björkman slå sig för bröstet och uttropa att titta så bra låt som folket valt. "Folket valt!", jo pyttsan, om det vore så väl ändå! Sanningen är ju den att upphovsmännen och/eller artisterna bakom de bidrag som vunnit och möjligtvis deras vänner och släkt lagt ut ett par hundratusen för att köpa sig en plats i melodifestivalen. Jag blir så ARG! Inte alls på de som köpt sig platsen, för de har ju handlat enligt uppställda regler, men på idioterna på SVT som med all säkerhet nu stänger ute alla fattiga okända låtskrivare utan gigantiskt socialt nätverk och begåvning på marknadsföring från melodifestivalen. Jag tyckte det var riktigt ÄCKLIGT att höra Herr Björkman medvetet ljuga i TV om att detta var folkets röst. HUR skulle det kunna va det? Folket vet ju inte ens om att det pågått en tävling! Och ingen möjlighet finns längre för okända låtskrivare att skicka sina bidrag för bedömning till jury längre. Det tycker jag faktiskt i det här sammanhanget är det allra JÄVLIGASTE! Utan en jävla massa stålar är det kört för alla okända låtskrivare. Money talks! Var är alla journalister som brukar gotta sig i skandaler? Jag brukar inte va paranoid, men man kan ju undra är de köpta av TV eller?

  SvaraRadera
 2. Ja Pierre nog var Webbjokerfinalen precis som du skriver "nostalgiskt charmig", det fattades väl bara att den skulle sänts i svart/vit. Ljudet var dock betydligt bättre än i TVns barndom. Henke som är en härlig studioman verkade tyvärr lite nervös och schablade en del, men vad gör det.
  Resultatet var väl inte så överaskande, med de regel- och röstningsändringar som gjorts under resans gång....

  Kul och lovande inför Melodifestivalen att Jonas lyckades så bra med liveframträdandet, och roligt för Julia att få möjlighet att visa sig för den stora publiken i Melodifestivalen.
  Jo jag hade själv hoppats på att Engla skulle tagit sig till final, men hennes framträdande i sändningen var betydligt svagare än på videon. Fast nu var det väl knappast det som avgjorde.......
  Får vi reda på röstsiffrorna för webbjokerfinalen efter Melodifestivalfinalen i mars eller kommer SVT att behålla röstsiffrorna för sig själva?
  Redan nu skulle väl siffrorna för 3-5:e plats kunna offentligöras. Att hemlighålla röstsiffrorna för 1:an och 2:a kan SVT hävda att det beror på att deras inbördes ordning inte ska påverka "allmänhetens" röstning i Melodifestivalen.

  Jag hade inför årets webbjoker gissat på att upphovsmännen skulle använda sig av många etablerade artister, när det enligt reglerna bara är upphovsmännen som inte fick ha verk utgivet på fonogram eller digital försäljning för den 1/10 2010. Nu blev det inte så, men alla artisterna som var med i finalen var duktiga.
  Jonas finns enligt uppgift inte på någon skiva ännu, men har säkert planertat väl för framtida lansering.
  Julia tycks bara ha gett ut en soloskiva tidigare.
  Passade på leta reda på Julias soloskiva nu på förmiddagen, och vist har hon fin röst, Även om hon inte direkt imponerar på mej, men å andra sidan tillhör inte Sibel mina favoriter heller. Julias och Sibels sångröster ligger väl ganska nära varandra?
  http://musiksajten.dagen.se/ViewArtist.aspx?ID=201

  Nu ser jag fram emot SVTs offentligörande av resterande Melodifestivalbidrag!
  "Anonym"

  SvaraRadera
 3. Hej Pierre & ni andra, kan någon förklara hur konseptet med de bidrag som presenteras hela tiden ligger till. Är det en mix mellan 15 låtar från urvalsjuryn & Björkmans 15 jokrar? kommer vi få veta vilka låtar som är jokrar och utvalda av juryn?
  Hänger ni med på vad jag menar eller försöker förstå?

  SvaraRadera
 4. @Oskar: Christer Björkman har sagt att de inte har för avsikt att berätta vilka låtar som kommer från urvalsjuryn och vilka som kommer från honom och SVT, för att ge samtliga låtar så lika förutsättningar som möjligt. Jokerbegreppet är alltså avskaffat och bidragen presenteras utan någon sådan ordning.

  SvaraRadera
 5. Pierre: Tack för upplysningen, och det låter ju väldigt klokt och korrekt. De skulle då bli mer focus på låtarna som tog ut som jokrar. Men de lär nog läcka ut efter tävlingen.

  SvaraRadera
 6. Instämmer helt i första kommentaren! Webjokern har verkligen visat vilka som refererar korrekt och vilka som bara viftar på svansen åt allt husse SVT sträcker fram. TACK för att du har gett oss med öppna ögon en röst!

  SvaraRadera
 7. Hej Pierre, ang uttagningen med låtarna skriver nu escseden.com följande:

  De 15 som är kvar är de som den speciellt tillsatta jurygruppen plockat ut av de inskickade bidragen. Dessa kommer presenteras vid två tillfällen fram över.

  Dels på en presskonferens måndag 22 november, och dels på ytterligare en presskonferens måndagen efter den 29 november. De 17 klara MF-bidragen är:

  Hmmm..nu förblir de ju inte lika hemliga som de utvalda bidragen som du beskrev.

  SvaraRadera
 8. @Oskar: Jag såg också det, men undrar var de fått uppgiften ifrån. Det säger emot vad som sagts förut - och jag har inte sett den någon annanstans. Vi får nog avvakta och se vad som stämmer! :)

  SvaraRadera
 9. Då får vi helt enkelt låta framtiden vänta och ge svar...som den alltid gör:)

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.