Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Nicke Borg till Melodifestivalen

Efter att ha börjat pytsa ut nästa års melloartister i klump droppar nu SVT namnen ett och ett. Efter måndagens avslöjande om Babsans deltagande avslöjas nu att Nicke Borg är en av artisterna i 2011 års upplaga av Melodifestivalen.

Om Nicke Borg möjligen är ett obekant namn för några så ringer säkert fler klockor om man hör namnet Backyard Babies, bandet där Borg är sångare och gitarrist. Hans debutbidrag i Melodifestivalen heter Leaving home och är skrivet av honom själv tillsammans med Fredrik Thomander, Gary Wikström och Borgs fru Jojo Borg Larsson och beskrivs av Borg själv som en klassisk ballad - varken mer eller mindre.

Thomander kan sägas höra till landets låtskrivarelit med verk åt en lång rad av stora artister på sin meritlista, bland annat just Backyard Babies, men har också deltagit i Melodifestivalen förut. Några kanske minns Den första svalan som Alexander Schöld tävlade med för två år sedan, skriven av Thomander och Wikström tillsammans med Ingela Pling Forsman?

Leaving Home är det fjortonde av nästa års bidrag att avslöjas, du hittar dem alla här.

Källa: SVT.
Media: Expressen, Aftonbladet.
Nicke Borg till Melodifestivalen Reviewed by Pierre on 10:30:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Det här gillar jag. Fast hade hellre sett att det var en rockrökare han ställde upp med.
    Baserat på de avslöjade namnen så är det här min favorit hittills. Härligt. (Särskilt efter att skämtet Babsan blev klar i måndags)

    SvaraRadera
  2. Takk for en interessant blogg

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.