Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Nytt spanskt uttagningsformat - igen

Spanien har under de senaste åren gått i framkant när det gäller att ta fram nya innovativa uttagningsformat med internet som plattform. Trots det har resultatet i form av eurovisionplaceringar varit magert, vilket säkert är en bidragande orsak till att de nu ännu en gång presenterar ett nytt format för nästa års tävling.

Den här gången tänker man välja låt och artist från två håll. Upphovsmän uppmuntras att lägga upp sitt material på TVEs websajt där sedan en expertpanel kommer att plocka ut de bästa låtarna.

Artisterna har samma möjlighet, men för dem arrangeras också två auditions i Barcelona respektive Madrid nu i november. Vinnarna i dessa går vidare till en andra omgång av castings där de tävlande ska framföra vars en eurovisionlåt, och där återigen en expertjury avgör vilka som kvalificerar sig för de tvsända semifinalerna, som sägs bli tre eller fyra till antalet med sändning i januari. TVE ger sig också friheten att, om de vill, kunna plocka in wildcards direkt till semifinalerna. I semifinalerna delar tvtittarna lika med expertpanelen om att välja sina favoriter. För att göra förutsättningarna för de tävlande så lika som möjligt kommer semifinalisterna inte att avslöjas före sändningsstart.

Det är dock inte första gången Spanien väljer eurovisionbidrag genom att välja låt och artist från två håll. Man gjorde det även 2007, även om formerna var annorlunda då. Resultatet blev att pojkbandet D'Nash parades ihop med Thomas G:sons popmacka I love you mi vida, som lät så här när de tog den till en väl blygsam tjugondeplats i Helsingfors:
Nytt spanskt uttagningsformat - igen Reviewed by Pierre on 14:29:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.