Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Webjokern - åtta bidrag kvar

Dagens utslagning fick en lite intrikat twist då det visade sig att det blir Trisons Lovar & svär som får lämna tävlingen - dagen efter att det uppmärksammats i kommentarerna till mitt förra webjokerinlägg att killarna i duon är kontrakterade med Warner/Chappell Music, ett band man menar utesluter dem från att vara oetablerade artister och därför vore en grund för diskvalificering.

Faktiskt åker dessutom duon ut trots att deras bidrag är det som ökat på sitt röstantal mest sedan gårdagen! Antalet inkomna röster har överhuvudtaget ökat markant, med i runda slängar 70%, under det senaste dygnet jämfört med dygnet före. Frågan är om det beror på att fler hittat till tävlingen eller om kontantkortskriget (läs mer här) trappats upp?

Idag uppmärksammar Expressen webjokeruttagningen under rubriken SVT fruktar ett nytt jokerfiasko. Det är första gången hittills i årets webjokeruttagning som jag sett att den alls fått någon rubrik i de större tidningarna. Den varken särskilt matiga eller underbyggda artikeln är kokad på ett citat av Christer Björkman; Det är alltid osäkert, först på söndag när vi börjar repa får vi se hur de är på scenen.

Vidare i tävlingen:
1. (1) Billy - Tusen nätter 18'893 röster (+3'640 röster sedan igår)
2. (3) Engla - Don't stop 18'714 (+4'579)
3. (2) Jonas Matsson - On my own 18'399 (+3'321)
4. (4) Anton & Dejo - I wanna be with you 18'108 (+4'773)
5. (6) Björn Hasselquist - Beautiful world 17'966 (+5'058)
6. (7) Julia Alvgard - Better or worse 16'881 (+5'012)
7. (5) Madeleine Jangklev - Stay with me 16'820 (+3'573)
8. (8) Fredrik och Magnus - Get out 16'252 (+4'558)

Utslagen:
9. (9) Trison - Lovar & svär 16'168 (+5'134)

Media: Expressen.
Webjokern - åtta bidrag kvar Reviewed by Pierre on 14:01:00 Rating: 5

9 kommentarer:

 1. Jaha.... det blir väl ca 24000kr ifrån "Lovar och svär" sedan igår (vad gav dessa pengar i utbyte?) till SVT eller till dom som ligger bakom det här.
  Hmmm.. är det säkert att det är SVT som tar pengarna eller har herr Björkman ochn några mer ifrån SVT något bolag någonstans som tjänar på detta?
  För med dessa regler är detta enbart enligt min åsikt ett stort "bedrägeri".

  Nåväl, ta detta som en fundering ifrån min sida och inte en sanning om herr Björkman.

  SvaraRadera
 2. Som tillägg till föregående kommentar så är det väl ingen hemlighet att Telia är en av Melodifestivalens huvudsponsorer

  SvaraRadera
 3. Kanske time för operatörerna att nästa år köra en drive med speciella röstnings-simkort.

  Specialpris, som bara går att sms-a till ett nr 100ggr:)

  SvaraRadera
 4. Vilket kontantkort är det man ska köpa? Känner mig sugen på att hjälpa Julia Alvgård, hon är på väg att åka ut men har en grym låt!

  SvaraRadera
 5. För en gångs skull skriver de faktiskt något om Webbjokern och försöker få till en snitsig skandalrubrik - och så missar de hela poängen! Det finns ju ett riktigt fiasko, kan inte förstå att ingen journalist har nosat upp det ännu...

  SvaraRadera
 6. Pierre tack för att du sammanställer "Auktionen" dag för dag.

  "Matchen" mellan "Fredrik och Magnus" - "Trison" var en spännande match in i det sista då ingen tycktes ha för avsikt att ge upp frivilligt före mållinjen.

  Om de webbjokrar som tidigare kastat in handuken fortfarande följer webbjokerns utveckling och vad det kostar att hänga kvar, borde de flesta vara ganska nöjda med att ha hoppat av i tid och inte satsat mer av sina/sponsorer/släktingar pengar.


  "Anonym"

  SvaraRadera
 7. Jag kan lova att jag är nöjd att jag la ner, när jag ser vad det kostar.

  SvaraRadera
 8. Ja, det gällde att få ut max reklam för varje röst, skillnaden mellan att komma 15 eller 6 kommer att ligga på kanske 120 000 kr.
  Har svårt att se att man kan räkna hem det i reklamvärde.

  SvaraRadera
 9. Tipsar om sista inlägget från Fredrik & Magnus blogg. Huvudet på spiken.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.