Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Webjokern - inför final

Ikväll är det dags för kulmen av fyra veckors webjokeruttagning! Vi är ju framme vid den där tvsända finalen då de fem återstående bidragen kommer att göra upp om två åtråvärda platser i nästa års melodifestival.

Finalen kommer att sändas live från Golden Hits i Stockholm under ledning av Henrik von Zweigbergk och SVT24 är kanalen du ska leta rätt på på din fjärrkontroll lagom till programstarten klockan 21 ikväll. De fem tävlande tar med sig poängen de hade vid första fasens deadline i fredags, men slussarna öppnar igen vid programmets start redo att ta emot tittarnas röster. I motsats till i tävlingens första fas är det nu inte bara sms-röster som gäller utan även telefonröster.

Startordningen i finalen är den som följer här nedan, kompletterad med mina betyg kalibrerade till webjokerskala - samt mina omdömen om finalisterna:

1. Billy - Tusen nätter
Fyrmannabandet Billy turnérar som tributband till Gyllene Tider, men jag tycker att de i sin Tusen nätter snarare känns som en Jimmy Jansson som knaprar valium för att stå ut med sin finlandsfärjeturné än en reinkarnation av Per Gessles popgeniala förstlingsprojekt. Det är svennigt trallvänligt, men det går tretton på dussinet av Tusen nätter och jag tror den skulle få svårt att göra intryck i Melodifestivalen. Tar med sig 69'076 röster in i finalen.

2. Julia Alvgard - Better or worse
Röststarka Julia leverar den av de fem tävlande låtarna som känns mest förankrad i 2010. R'n'b-pop med electroförpackning är helt rätt, även om jag hade önskat en produktion med mer electrofläsk - vilket säkert kan ordnas om Better or worse når ända fram ikväll. Det hoppas jag att den gör och om den sätter sig lika snabbt hos tvpubliken som den gjorde hos mig borde chanserna kunna vara goda. Tar med sig 66'709 röster in i finalen.

3. Anton & Dejo - I wanna be with you
Mitt redan ynkliga intresse för reggae stendog när hela svenska folket investerade i tre volymer Absolute Reggae och lät dem förpesta tre på varandra följande somrar i mitten av 90-talet. Då vi här dessutom inte snackar Bob Marley eller ens, gud bevare, Inner Circle, utan en blodfattig blekingevariant av genrén har jag svårt att överhuvudtaget beröras - och än mindre imponeras. Tar med sig 61'721 röster in i finalen.

4. Engla - Don't stop
Don't stop hör till låtarna jag tidigt fastnade för under min safari bland vad som kändes som ändlösa mängder webjokerkandidater, så att hon finns här känns utan tvekan välförtjänt. Jag gillar hur Don't stop byter karaktär från de mer suggestiva verserna till den sköna allsångsrefrängen och kan enkelt föreställa mig Engla med framgång frontande ett fett shownummer på en melloscen i vår - om hon nu först kan plocka in de poängen hon ligger efter redan vid finalens start. Tar med sig 58'053 röster in i finalen.

5. Jonas Matsson - On my own
Sist ut är låten som toppade listan vid deadline i fredags och därmed har det bästa utgångsläget ikväll. Jag gillar den somrigt gungande On my own och skulle säkert kunna uppskatta den som tre minuter reklamradioskval mellan Jason Mraz och James Blunt, men just där finns också problemet. Det är trevligt och kompetent men biter aldrig tag på det sättet som en mellovinnare måste göra. Tar med sig 73'578 röster in i finalen.

Inför finalen har SVT lagt ut klipp från repetitionerna tillsammans med hälsningar från artisterna, kolla gärna in dem för en försmak om vad vi kommer att få se och höra ikväll. Efter röstningscirkusen som har föregått finalen tänker jag inte ge mig på att sia om utgången i kväll utan nöjer mig med att hålla tummar enligt ovan!

Media: SVT, Expressen.
Webjokern - inför final Reviewed by Pierre on 16:20:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Detta med att bidragen röstar på sig själva påpekade jag direkt, och jag hoppades på att Kirurgen skulle gå till finalen.
    Titta på detta, det är nästan för bra föra att vara sant!!!!!

    http://www.expressen.se/noje/musik/1.2205096/bjorn-hasselquist-ar-en-blufftavling

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.