Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Webjokern - sex bidrag kvar

Trots Madeleine Jangklevs vädjan om att stanna hos henne lämnar idag övriga sex kvarvarande tävlingsbidrag hennes Stay with me kvar på perrongen, bara två hållplatser före nästa delmål - måndagens tvsända final.

Bara ett bidrag ytterligare ska alltså sållas bort innan finalfältet är klart, och med tanke på att tävlingen fortsätter att arta sig på samma sätt - med ytterst jämna röstsiffror och ett röstflödesmönster som tyder på att de tävlande bevakar varandras röstantal och smsar därefter - så är det helt öppet om vem som får kasta in handduken i morgon. Ytterligare en faktor har dock tillkommit. I elfte timmen har nämligen SVT gett sig på lite marknadsföring i form av trailers för webjokerfinalen i tv vilket åtminstone teoretiskt sett skulle kunna ge utslag inför morgondagen.

Vidare i tävlingen:
1. (1) Billy - Tusen nätter 39'283 röster (+12'881 röster sedan igår)
2. (3) Jonas Matsson - On my own 39'145 (+13'946)
3. (4) Anton & Dejo - I wanna be with you 38'611 (+13'713)
4. (5) Julia Alvgard - Better or worse 38'119 (+13'347)
5. (6) Björn Hasselquist - Beautiful world 37'527 (+12'659)
6. (2) Engla - Don't stop 37'378 (+11'754)

Utslagen:
7. (7) Madeleine Jangklev - Stay with me 34'592 (+10'390)
Webjokern - sex bidrag kvar Reviewed by Pierre on 14:19:00 Rating: 5

5 kommentarer:

 1. Spänningen uteblev under förmiddagen då det ganska tidigt stod klart att Madeleine konstant låg på för låg hastiget på inkommand röster för att ens vara i närheten av 6:e platsen.

  Håller med dej om att övriga deltagare mest bevakade sina positioner. Kanske även testade sin egen maximala röstningshastighet under någon period.
  Passade på att jämföra bidragens ungefärliga röstningshastighet under förmiddagen. Högsta hastighet var strax under 3000röster/timme = 50röster/minut.

  Att Engla tilläts falla från 2:a plats kl.9.30 till 6:e vid dagens avstämning tyder väl mest på att där har man läget under kontroll och har morgondagens taktik klar, vet viken "maxrate" man kan komma upp i.

  SvaraRadera
 2. @Anonym: Ja, men tanke på förmiddagens röstande gissar jag att team Jangklev helt enkelt bestämde sig för att de nått gränsen för hur mycket de är beredda att satsa. Hade de velat så fanns tiden att komma i kapp, men det gjordes aldrig något allvarligt försök.

  SvaraRadera
 3. Jag kollade tävlingen under förmiddagen och är helt chockad över hur höga röstetal man är uppe i. Jag är syster till Fredrik (från Fredrik & Magnus) och när jag pratade med honom för ett par timmar sedan lät han närmast lättad över att de nu lämnat tävlingen. Det kan inte kännas kul för den som ryker imorgon.

  SvaraRadera
 4. Kommer SVT fortsätta redovisa rösträkningen koninuerligt under finalen också? Jag hoppas nästan det för finalisternas skulle. Annars undrar man hur mycket röster/pengar det kommer krävas för att vara säker på att bräcka de andra. Särskilt när man inte kan ligga jämnt och lura på varandra. Det kommer att bli hysteriskt.

  SvaraRadera
 5. Kan inte fatta syftet att rösta fram " Stay with me".
  Det är ju inte ens en låt. Engla kan man ju förstå, det svänger ett gäng......

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.