Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Webjokern - sju bidrag kvar

Idag blev det Fredrik och Magnus som fick tacka för sig i webjokeruttagningen. De lämnar den med en fanfar i form av ett strålande blogginlägg skrivet som en tack- och gratulationslista där man bland annat kan läsa följande:

Vi vill också passa på att tacka SVT för de hundratals kronor ni lagt ned på marknadsföringen av detta projekt. Webbjokern har blivit något som alla pratar om – från Haparanda i norr till Smygehuk i söder. Man har ju inte kunnat gå utanför dörren utan att påminnas om att denna fina talangtävling har pågått.

Ett stort grattis till alla kontantkortsförsäljare runtom i Sverige. Tack vare oss och alla andra bidrag har ni nu råd att skicka era barn till Harvard!

Då jag också fick ett tack i den där listan tackar jag tillbaka och beklagar att det inte höll hela vägen till festivalen!

Bara sju bidrag återstår alltså i tävlingen och vill du få lite närmare koll på dem så har Poplight lyckats samla dem allesammans i bloggform här. Här nedan ser ni ställningen i uttagningen - som ännu är så jämn att man nääästan skulle kunna få för sig att de tävlande ligger och bevakar varandra!

Vidare i tävlingen:
1. (1) Billy - Tusen nätter 26'402 röster (+7'509 röster sedan igår)
2. (3) Engla - Don't stop 25'624 (+6'910)
3. (2) Jonas Matsson - On my own 25'199 (+6'800)
4. (4) Anton & Dejo - I wanna be with you 24'898 (+6'790)
5. (6) Julia Alvgard - Better or worse 24'772 (+7'891)
6. (5) Björn Hasselquist - Beautiful world 24'868 (+6'902)
7. (7) Madeleine Jangklev - Stay with me 24'202 (+7'382)

Utslagen:
8. (8) Fredrik och Magnus - Get out
Webjokern - sju bidrag kvar Reviewed by Pierre on 15:00:00 Rating: 5

7 kommentarer:

 1. Bra skrivet! En värdig sorti. Det blir nog smärtsamt att se de tre som inte går vidare nu på måndag. Aldrig förr har så lite svidit så mycket i plånboken.

  SvaraRadera
 2. Första tidningen som verkar uppmärksamma detta. Tyvärr inte med särskilt stort intresse och med en något ifrågasättande ton. Och det handlar ju inte om något fusk, utan är helt enligt svt:s regler.

  http://lt.se/kulturnoje/1.999196-engla-kvar-som-webbjoker

  SvaraRadera
 3. @Anonym: Hoppsan! Nej den som skrivit det där har missuppfattat helt! Fusk är det inte - det är reglerna som är galna.

  SvaraRadera
 4. Det svänger i webbjokertävlingen! Just nu tycker jag lite synd om Madeleine som igår kväll vid 22-tiden lyckats ta sig upp till en 2:a plats med en marginal till sista platsen på 3165 röster. Idag 06.55 ligger hon åter 7:a då är det drygt 500 röster upp till 6:e platsen. Innan det kommer in några nya röster på Madeleine hinner klockan bli 7:30 och då hinner avståndet öka till 900 och vid 9:00 är avståndet till den åtråvärda 6:e platsen över 1600 röster. Det tycks som loppet är kört för hennes del.

  Tävlingen känns nu lite som ett 10.000 meterslopp, där det mesta handlar om taktiken, hushållande med krafterna och när spurten ska läggas in. Ett ryck för tidigt i loppet kan lyckas men samtidigt bli ödesdigert.

  SvaraRadera
 5. Tycker att svt borde minska antalet röster per abonemang till runt 10. Nu känns det ju som om att det inte spelar någon roll om någon vill hjälpa till och röstar 3 gånger på ett bidrag. Samt att det skulle vara skoj om svt gjort mer reklam än endast bannern på hemsidan för att marknadsföra tävlingen..

  Ska bli skoj att se de fem "finalisterna" uppträda live, där artisterna får sjunga i skarpt läge. Undra om alla håller måtten!

  Hittade ett gammalt klipp på Julia ("Better or worse"), dåligt inspelat men ger en hint om otroliga röstresurser om hon skulle gå vidare: http://www.youtube.com/watch?v=FBiu_pZUC9A. Ser verkligen fram emot att se de fem sista live!

  SvaraRadera
 6. Igår såg jag att SVT visade en kort trailer för Webbjokern. Vet någon om det var första gången den sändes?

  SvaraRadera
 7. @AnonymII: Det är ruskigt jämt, möjligen med undantag från sistaplatsen. Å andra sidan är säkert folket omkring hennes bidrag varse om situation och tidsmässigt går det att komma ikapp.

  @Jonathan: Jag håller helt med dig. Jag vill tro att man har på fötterna om man är beredd att satsa så mycket pengar som man gjort för att komma till final, men självinsikt har inte alltid kunnat tas för givet i musiktävlingar. ;) Det ska bli spännande att se finalisterna. Julia har alldeles uppenbarligen röstresurser!

  @AnonymIII: Oj, jag har inte sett den, men det var på tiden! Tycker de borde ha börjat med trailers i tv så snart tävlingen drog igång.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.