Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Aurela Gaçe för Albanien

Nej, Albaniens eurovisionuttagning fick inte högsta prioritet hos mig då albanerna behagade att lägga finalen av årets Festivali i Këngës på självaste juldagen. Skadan är dock tagen igen och jag är redo för en rapport!

Via två semifinaler på julafton och dagen innan kvalificerade sig 18 bidrag till gårdagens final där en sjumannajury fick ta ställning till vilket bidrag som ska få representera Albanien i Oslo. Det verkar inte som om jurymedlemmarna tyckte att uppdraget var alltför svårt, för de var rörande överens. Sex av dem gav sin tolvpoängare till Aurela Gaçe bidrag Kënga ime (Min sång), medan den sjunde hade samma låt som tvåa och saken var klar. Via en jordskredsseger får Aurela Gaçe åka till Düsseldorf i vår!

Aurela var storfavorit inför finalen efter att redan ha vunnit tävlingen två gånger förut, 1999 och 2001, alltså innan Albanien debuterade i Eurovision Song Contest och tävlingen kom att bli landets eurovisionuttagning, och hon är också den som har flest medaljplatser i tävlingens historia. Efter ett åtta år långt uppehåll efter den senaste segern beslutade hon i år att delta igen med den uttryckliga önskan att få representera sitt land i Europa. 

Jag blir inte blåst av stolen av det albanska bidraget även om det har viss potential - vis av erfarenhet vet jag att detta bara är råmaterial till vad vi så småningom kommer att få se i Tyskland - men gillar att albanerna återigen skickar en röststark sångerska, en god förutsättning för att det här ska kunna bli vettigt i slutändan.

Det arrangerande tvbolaget har tagit bort möjligheten att bädda in deras YouTubeklipp, men du kan se vinnaren och de övriga finalisterna genom att klicka på länkarna i listan nedan:
Fullständigt resultat:
1. Aurela Gaçe - Kënga ime 82 poäng
2. Miriam Cami & Alban Skenderaj - Ende ka shpresë 66
3. Saimir Braho - Shtegëtar i jetës sime 48
4. Xhejsi Jorgaqi - Rastësi 44
5. Enkelejda Arifi - Një dashuri 36
6. Dorina Garuci - Mirmbrëma engjëlli im 34
7. Dorian Nini - Mirësevini ne Shqipëri 29
8. Françesk Radi - Kemi dasëm'o 13
9. Besa Kokëdhima - E bukura dhe bisha 13
10. Kamela Islamaj - Jetova për ty 12
11. Hersiana Matmuja - Me cilin rri ti dashuri 7
12. Selami Kolonja - Endërr Kosovë 6
13. Denis Hasa - Mbi xhaketën time 6
14. Maria Prifti - Pasuri e pasurive 5
15. Orges Toçe - Mari 3
16. Marsida Saraçi - Vetëm s'jemi në botë 2
17. Goldi Halili - Në krahët e tua 0
18. Albi Xhepa & Semi Jaupaj - Dritë 0
Aurela Gaçe för Albanien Reviewed by Pierre on 23:46:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.