Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Dags för årets första nationella final!

I morgon är det dags för eurovisionsäsongens första nationella final, då Schweiz är framme vid final i sin uttagning Die grosse Entscheidungs Show.

Under hösten har en internetomröstning kombinerad med röster från det arrangerande tvbolaget SF samt radiostationerna DRS3, RTS och RSI vaskat fram ett finalfält på tolv bidrag som i morgon kväll slåss om tvtittarnas röster och rätten att få representera Schweiz i Eurovision Song Contest 2011.

Det är första gången på sex år som Schweiz arrangerar en öppen uttagning, och man gör det i kölvattnet på årets kraschlandning då Michael von der Heide i mina ögon lite orättvist blev jumbo i semifinalen med Il pleut de l'or. Det ambitiösa formatet och det genremässigt breda fältet till trots undrar jag vilken av de här låtarna som skulle kunna förbättra det resultatet. Det är nämligen en märkligt anonym samling låtar som schweizarna skakat fram. Jag tippar att det klokaste valet vore Sarah Burgess Just me, som med ett hyggligt samtida sound och åtminstone en antydan till attityd sticker ut i fältet. Intressantast är dock mer lågmälda Home med Ilira and the Colors som har verser på albanska och en refräng på schwytzerdütsch, eller á capellalåten Come what may som är sist ut i morgon.

Senast schweizarna fick förtroendet att vaska fram sitt bidrag själva den där gången för sex år sedan valde de Piero Esteriore & the Music Stars och det monumentala magplasket Celebrate! - som är ett av bara två bidrag som lyckats kamma hem noll poäng sedan semifinalerna introducerades...

Här är hela startfältet med länkar till bidragen:
1. Polly Duster - Up to you (Vald av SF)
2. Duke - Waiting for ya (Vald av DRS3)
3. Andrina - Drop of drizzle (Vald av SF)
4. Bernarda Brunovic - Confidence (Vald av SF)
5. Anna Rossinelli - In love for a while (Vald av SF)
6. Aliose - Sur les pavés (Vald av RTS)
7. Dominique Borriello - Il ritmo dentro di noi (Vald av DRS3)
8. Scilla - Barbie Doll (Vald av RSI)
9. CH - Gib nid uf (Vald av SF)
10. Ilira and the Colors - Home (Vald av DRS3)
11. Sarah Burgess - Just me (Vald av SF)
12. The Glue - Come what may (Vald av SF)

Sändningen kan ses via webcast här med start kl 20.05.
Dags för årets första nationella final! Reviewed by Pierre on 21:00:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Tack för länken till webbsändningen. :D Hade nästan gett upp hoppet, då de flesta andra ESC-sidor uppger att det inte blir någon nätsändning.

    Håller med om att det, trots en intressant och bred blandning, inte finns någon självklar ESC-kandidat. Förhoppningsvis blixtrar någon av artisterna till när det väl gäller.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.