Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Italien gör eurovisioncomeback!

Efter en hel del rykten är det nu bekräftat att Italien kommer att göra en för många efterlängtad comeback i Eurovision Song Contest nästa år, efter fjorton års frånvaro från tävlingen!

Redan i somras surrades det om att Italien skulle komma att tävla i Eurovision Song Contest med vinnaren av årets upplaga av italienska X-factor. Ännu har inte något bekräftats om vem som verkligen kommer att representera Italien nästa år, men X-factor har gått i mål med Nathalie Giannitrapani som vinnare.

En annan fråga som kommer aktualiseras i och med Italiens comeback är huruvida the Big Four härmed kommer att utökas till ett Big Five. De länder som bidrar med mest pengar till EBU har ju sedan några år tillbaka fått en friplats in i finalen eftersom deras bidrag till tävlingen anses så värdefullt, och Italien platsar mer än väl bland de fyra som redan hör till den gruppen; Tyskland, Spanien, Storbritannien och Frankrike. Tävlingens referensgrupp kommer att ta ställning till detta senare i december.

I väntan på ytterligare nyheter tar vi en titt på den färska X-factorvinnaren och eventuella eurovisionrepresentanten Nathalie Giannitrapani när hon i finalen för en dryg vecka sedan framförde In punta di piedi, vinnarlåten som också är släppt som hennes första singel (Låten börjar två minuter in i klippet):
Italien gör eurovisioncomeback! Reviewed by Pierre on 11:48:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.