Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Det första heatet i Kroatien

Igår kväll avgjordes också det första av de sex heat i den kroatiska eurovisionuttagningen Dora som kommer att leda fram till en final den 6 mars. I den här fasen handlar det bara om artisten, först i finalen kommer de två då kvarvarande deltagarna också att tävla om vilket bidrag Kroatien kommer att framföra i Düsseldorf.

I de två inledande heaten tävlar tolv artister i vardera heatet om sex platser i nästa omgång genom att framföra låtar av andra artister. Artisterna bedöms av en jury, men det är helt upp till teleröstarna att sedan välja ut sina favoriter.

Följande fem gick vidare från gårdagens heat, vilket uppgavs ha vunnits av Jacques Houdek. Övriga inbördes placeringar avslöjades dock inte. Efter showen inleddes en ny teleomröstning för att avgöra vilken den sjätte artisten som går vidare till nästa omgång blir. Vem som vinner den omröstningen kommer inte att avslöjas förrän nästa veckas heat.

Till nästa omgång:
Jelena Vanjek (framförde Josipa Liacs Gdje Dunav Ljubi)
Miro Tomić (framförde Films Sjećam se provog poljupca)
Sabrina Hebiri (framförde Gibonnis Tempera)
Dora Benc (framförde Amy Macdonalds This is the life)
Jacques Houdek (framförde Parni Valjks Molitva)

Övriga tävlande, med chans till den sjätte platsen: Artemija Stanić, Damir Kedžoć, Ivana Brkašić, Tina Vukov, Mila Soldatić, Valentina Briški och Mario Sambrailo.

Under showen sades att Damir Kedžoć hörde till dem som gått vidare till nästa omgång, men under den påföljande presskonferensen berättade man att man räknat rösterna fel. Istället fick Jelena Vanjek platsen han först tilldelats.
Det första heatet i Kroatien Reviewed by Pierre on 10:09:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.