Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ett gäng eurovisionkortisar

Det rör på sig en hel del ute i Eurovisioneuropa, så det är läge för ett litet svep för att få koll på läget:

Cypern valde ju ut sin artist, Christos Mylordou, redan i september (se här). Nu är det bestämt att en sjumannajury internt kommer att välja ut hans tävlingslåt bland elva inskickade bidrag, vilket sedan kommer att presenteras i en tvshow sent i februari. Ingen nationell final på Cypern i år alltså!

San Marino gör ju comeback i år och tvbolaget SMRTV har gjort klart att man kommer att representeras av en internationell produktion i samklang med landets historia och rötter. Både låt och artist kommer att presenteras vid en presskonferens den 3 februari.

Internt val av bidrag blir det även i Frankrike, men där för fjärde året på raken - och trots att man inför i år talat om att återge till ett format med en nationell final. Ryktet säger att sångerskan Shy'm ligger bra till för att få bli årets franska representant - vilket jag tycker vore ett fantastiskt bra val!

I Bulgarien låter man i år en nationell jury bestående av 31 personer med anknytning till musikindustrin i norra Balkanområdet välja ut tio finalister bland bidragen som skickas in. Dessa tio kommer sedan att få slåss om rösterna från tvtittarna och en jury i en tvsänd final den 23 februari. Nytt är också att man i år stänger dörren för utländska artister och kompositörer - och att alla bidrag måste framföras på bulgariska.

I Kroatien har man hållit auditions inför säsongens nya format av Dora. Utifrån dessa har ett startfält om 24 artister nu vaskats fram. Dessa kommer att tävla i sex tvsända deltävlingar med start den 22 januari vilka mynnar ut i en final den 6 mars då bara två artister återstår. Dessa kommer där att framföra tre låtar skrivna av vad som sägs vara stora kroatiska kompositörer.

Grekiska ERT har tillkännagett att man i år kommer att representeras av en nykomling. Man har därför plockat ut sex talanger som deltagit i landets upplagor av Idol och X Factor att tävla i en tvsänd final i februari där en jury och tvtittarna delar lika på rätten att välja ut vinnaren. De tävlande artisterna är Kokkina Halia, Valanto Tryfonos, Nikki Ponte, Antigoni Psychrami, Loukas Yiorka och Triimitonio.
Ett gäng eurovisionkortisar Reviewed by Pierre on 19:43:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.