Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Finland - delfinal II

Ikväll gick den andra delfinalen i Finlands eurovisionuttagning av stapeln, där fem bidrag tävlade om ytterligare tre finalplatser. Vid bjöds på ett jämt om än spretigt fält, där resultatet för min del kändes lite oväntat.

Att Soma Manuchars rätt vulgära kroppsstrumpa i kombo med sura toner i kubik skulle plocka bort henne kändes rimligt, men jag hade räknat med en given finalplats för Jimi Constantines stompiga och allsångsvänliga Party to party. Nu blev det inte så - att både spraya ner publiken med champagne, kasta leksakspengar på dem och klä av sig på överkroppen blev visst lite för mycket av det hmm.... goda. Kvällens lärdom var helt klart att billigt effektsökeri inte går hem i Finland - åtminstone såvida det inte består av latexmasker.

Till final fick vi istället finlandssvenske Paradise Oskars, alias Axel Ehnströms, söta och enkla ballad till akustisk gitarr, kvällens enda bidrag på finska framfört av Milana Kisic samt kvällens webjoker, den finsksvenska gruppen Father McKenzie.

Till final:
Paradise Oskar - Da da dam
Milana Misic - Sydämeni kaksi maata
Father McKenzie - Good enough

Utslagna (med chans till ett wildcard):
Jimi ConstantineParty to party
Soma Manuchar - Strong
Finland - delfinal II Reviewed by Pierre on 22:20:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.