Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför deltävling ett på Island

Även islänningarna startar upp sin nationella uttagning ikväll med den första deltävlingen av tre i Söngvakeppni Sjónvarpsins. Fem bidrag kommer att i varje deltävling under veckorna framöver tävla om två finalplatser.

Förra årets isländska uttagning var fullständigt nedlusad av ballader efter Yohannas framgång året innan, vilket spelade Hera Björk och hennes eurodänga Je ne sais quoi i händerna. Den tog sig till final, men fick en blygsam placering där. Frågan är hur det kan tänkas ha påverkat årets fält..? Jag har kollat läget inför kvällens deltävling i alla fall:

1. Böddi og JJ Soul Band - Lagið þitt
Först ut bjuds vi på den exotiska kombinationen het reggae på kylig isländska av Böddi uppbackad av välrenommerade jazz/bluesbandet JJ Soul Band. Resultatet av mötet mellan musikalisk sol och vokal snö blir svensk sommardag - behagligt, men ljummet och grått.

2. Haraldur Reynisson - Ef ég hefði vængi
Sedan får vi oss trallvänlig midtempopop i trubadurtradition till livs av Haraldur, som sjunger om hur det varit om han hade vingar. Det är möjligt att låten lyfter om man förstår texten, men utan den förståelsen blir den kvar i markplan utan att göra något större intryck.

3. Pétur Örn Guðmundsson - Elísabet
Det är möjligt att eurovisionnörden känner igen Pétur ikväll, eftersom han körat bakom fyra tidigare isländska bidrag i Eurovision Song Contest; 2000, 2006, 2008 och senast nu ifjol bakom Hera. Nu försöker han på egen hand - och med den äran. Jag gillar balladen om Elísabet med sin lågmälda falsettsång och sköna körharmonier och tippar att den enkelt når final!

4. Hanna Guðný Hitchon - Huldumey
Efter en första genomlyssning av bidrag nummer fyra är intrycket att Hanna förtjänar en bättre låt. Huldumey är en rätt intetsägande midtempolåt som mest bara maler på i samma spår, men det är uppenbart att Hanna kunnat leverera något betydligt smarrigare.

5. Erna Hrönn Ólafsdóttir - Ástin mín eina
Förutom att Erna liksom Pétur ikväll sjunger en ballad har de minst en sak till gemensamt - eurovisionkörmeriter. Erna fanns också med bakom Hera i Oslo i våras och dessförrinnan bakom Yohanna i Moskva året innan. Jag tror det är mycket möjligt att de två får ytterligare en sak gemensamt efter kvällen - en finalplats i Söngvakeppni Sjónvarpsins.

Kvällens sändning startar klockan 21.15 och kan ses över nätet här.
Inför deltävling ett på Island Reviewed by Pierre on 17:47:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.