Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför deltävling tre i Norge

Det är dags att ta itu med den sista septetten bidrag i Norges Melodi Grand Prix! Jag har hittills inte gjort någon hemlighet av att jag är besviken på vad vi fått höra hittills, och dessvärre blir inte upploppet mycket bättre. Norrmännen lyckas inte alls leva upp till förra årets mycket höga nivå där hela finalfältet var bättre än något av årets bidrag, men med lite flyt kan de trots allt kryssa sig fram till en åtminstone vettig vinnare. Det får jag återkomma till senare, nu är först dags att titta närmare på lördagens sju:

Susperia - Nothing remains
Fältet inleds med det rutinerade heavy metalbandet Susperia som ger oss melodiös symfonisk lättmetall i Nothing remains. Att tyngre musik kan funka i Melodi Grand Prix fick vi bevisat för oss förra året då ju Keep of Kalessin blev trea i finalen med The Dragontower - som jag faktiskt gillade. Jag tippar att Susperia också blir farliga, kanske så farliga att de går hem med vinsten om två veckor. Själv tycker jag det här är i tamaste laget.

Noora Noor - Gone with the wind
Härnäst får vi lite blågult att hålla tummarna för. Vår Jennifer Brown är nämligen en av låtskrivarna bakom Gone with the wind, vilken framförs av vad som låter som en norsk motsvarighet till henne, den på hemmaplan välkända Noora Noor. Det är frestande att skriva att den är borta med vinden så snart den tar slut - även om det inte är fullt så illa. Låtens svala popsoul ligger skönt i örat, men är inget som skulle kunna ta en eurovisionpublik med storm. I det här fältet kan det dock räcka.

Girl Happy - SOS
SOS är en kärlekshistoria till 80-talsinspirerad popinramning om hopplös kärlek mellan en flicka och en robot. De tio första sekunderna gör mig intresserad och jag hade gärna velat komma till en positiv slutsats, sucker för 80-talspop som man är - men fortsättningen blir en besvikelse. Temat är bara alltför krystat och låten tar sig ingenstans.

Grethe Svensen - Like dreamers do
Grethe har hunnit ge ut sju soloalbum och ytterligare sex som en av medlemmarna i Oslo Gospel Choir. Den rutinen kan behövas för att kunna lyfta det här ganska trötta musikalnumret med nostalgisk soulton. Melodi Grand Prix kryllar av dem i år - habila men alltför oförargliga representanter för sin genre.

The BlackSheeps - Dance tonight
Duon the BlackSheeps, sexton- respektive sjuttonåriga Agnete Johnsen och Emelie Nilsen har redan hunnit vinna Melodi Grand Prix Nordic, men de får nog vänta med att lägga en vinst i vuxenversionen till meritlistan. Låten handlar om att släppa loss och ha kul, men det roligaste här är att de sjunger några fraser på samiska. Annars verkar de ha rätt trist.

Stella Mwangi - Haba haba
Stella Mwangi är född i Kenya och gör här för Melodi Grand Prix vad Getty Domein gjorde för Melodifestivalen förra året med Yeba - för in afrikanska tongångar i tävlingen. Det är förmodligen inget fel på låten alls egentligen, men precis som med Yeba känns det väldigt malplacerat och är inget jag går igång det minsta lilla på.

The Lucky Bullets - Fire below
Fältet avrundas med en tur i tidsmaskinen till 50-talet. Fire below är brylcremad backslick och ståbas - autentisk rockabilly framförd av Tank Harvey, Ace Dynamite, Jimmy Dapper och Butch Comet i the Lucky Bullets, vilket tillsammans är mer än nog för ett rungande nej tack från mitt håll.
Inför deltävling tre i Norge Reviewed by Pierre on 21:21:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.