Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför deltävling två i Norge

Den första deltävlingen i norska Melodi Grand Prix i lördags blev en tittarsuccé. Hela 1'074'000 norrmän bänkade sig framför tv-apparaterna, vilket är norskt rekord för en första deltävling.

Sett till låtarna som kommer att tävla i den andra deltävlingen i Florø tror jag dock det kan bli tufft att hålla lika många norrmän borta från att zappa vidare till nästa kanal i morgon. I mina öron är det här nämligen det svagaste startfältet norrmännen skrapat ihop i en deltävling på bra länge.

Så här ser mina omdömen om de sju tävlande ut (och länkarna går som vanligt till NRK där du kan höra låtarna i sin helhet):

Pernille & Marius - I'll be yours
Vi inleder med en duett mellan deltagare från Idol respektive X Factor som bland annat skrivits av Ovi, ni vet killen som lekte med elden vid flygeln tillsammans med Paula Seling för Rumänien i våras. Det här är ett musikalnummer som får mig att sörja att vi inte har någon bra synonym för engelskans perky i svenskan - och lyckas trycka på de knappar som ger mig gåshud av alldeles fel anledningar. Hemskhet.

Babel Fish - Depend on me
Mycket roligare blir det när poprockveteranerna Babel Fish får ta över scenen med en snyggt uppbyggd ballad som efter en anspråkslös inledning brister ut i stråkar och skön körsång. Eller nja förresten, roligt är väl just vad det här inte är - Depend on me lyssnar jag gärna på i lurarna hemma i soffan men på en eurovisionscen är det snarare risk att man tar Babel Fish på orden så snart de tar ton: Sleep, baby sleep.

Marika - Hungry for you (Gipsydance)
Nej men jisses! Marika serverar oss härnäst 180 väldiga långa sekunder av plastig fejk-etno helt utan trovärdighet, dessutom fullknökad med malplacerade Opa!-utrop - och ovanpå det en meningslös text framförd med krystad Britney-klämd röst. Det blir sällan sämre än så här.

Isabella - Sand
Isabella Leroy har även hon bakgrund i den norska upplagan av Idol och ställer nu upp i Melodi Grand Prix med en låt hon skrivit själv. Sand är i sig ingen dålig låt, men helt hopplös i det här sammanhanget. Albumutfyllnad åt rockbrud med Alanis-ambitioner - ja möjligen, eurovisionsuccé, definitivt inte.

Endre - Oh oh (Puppy love)
Mer talangshowsfynd blir det när sjuttonårige X Factor-deltagaren Endre Nordvik härnäst sjunger om hmm... valpkärlek. Endre frontar norska Disney Channel vilket signalerar hur det här låter - välputsat och nästan frireligiöst präktigt. Här finns dock också inte desto mindre något de flesta av veckans konkurrenter saknar helt - en hook som gör att låten dröjer kvar efter att den tagit slut. Det kan räcka långt i morgon.

Hanne Sørvaag - You're like a melody
Hanne skrev ju förra årets norska bidrag My Heart Is Yours tillsammans med Fredrik Kempe, men är nu tillbaka som artist. You're like a melody är dock inget vinnarmaterial, utan ett habilt presenterat men ack så slätstruket stycke pop med singersongwriterkänsla.

Mimi Blix - Allergic
Trots att Mimi inte hinner klämma ur sig mycket mer på tre minuter än att hon tänker fortsätta dansa trots att jag gör henne allergisk känns låten närmast som en musikalisk revolution efter det närmast mördande trista fältet före henne. Stor varningsflagg för att fotomodellen Mimis scenvana hittills bara kommer just från en catwalk och en lite mindre för att låten förmodligen gör sig bättre på en klubb, men min vänsterfot kickar trots det och dessutom i takt över en trea till Mimi.

Det blir svårtippat värre i morgon. Jag tänker hoppas på Babel Fish och Mimi Blix, men gissar med kniven mot strupen att båda går bet på finalplatser till förmån för Endre och Hanne - framför allt hoppas jag dock på en rejäl låtmässig uppryckning nästa vecka.

Media: VG - 1, 2, 3, 4, 5, 6.
Inför deltävling två i Norge Reviewed by Pierre on 19:22:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.