Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför deltävling två på Island

På Island har Sigurjón Brinks plötsliga bortgång (se här) självklart lagt viss sordin över eurovisionuttagningen Söngvakeppni Sjónvarpsins, och man har ännu inte bestämt hur man ska göra med Aftur heim, bidraget han skulle ha tävlat med nästa vecka.

Tävlingen fortgår dock som planerat med den andra deltävlingen nu på lördag. Jag har lyssnat in bidragen och tycker så här:

Jóhanna Guðrún Jónsdóttir - Nótt
Is it true-Yohanna är tillbaka igen, men under sitt fullständiga namn. Återigen handlar det om en ballad, men den här gången i lite snabbare tempo än förra gången. Nótt, det isländska ordet för natt, är snyggt inramad och skönt stegrande på ett sätt som lyfter fram Yohannas röst. Hon kan mycket väl ta hem segern i år igen, och på lördag är finalplatsen självklar. I min bok är det här mycket bättre än den överskattade Is it true.

2. Bryndís Ásmundsdóttir - Segðu mér
Det kan inte vara en fördel för musikalartisten Bryndís att starta direkt efter Yohanna med ännu en ballad - och en som är betydligt mer svårtillgänglig och dessvärre också mer slätstruken. Det är inte dåligt, och känslan än att Bryndís är mycket bättre än sin låt, men här känns det för blekt.

3. Kristján Gíslason & Íslenzka sveitin - Þessi þrá
Kristján är tillbaka igen, tio år efter att han segrade på Island - och tio år efter att han blev jumbo i Köpenhamn - som ena halvan av TwoTricky med Angel. Även den här gången har han sällskap på scenen, men inramningen är en helt annan i den här rätt trevliga men alltför anonyma midtempoballaden som trots slätstrukenheten mycket väl kan nå final. Konkurrensen är inte direkt mördande.

4. Rakel Mjöll Leifsdóttir - Beint á ská
Rakel, som vanligtvis är uppbackad av ett av de två band hon är sångerska i, står på egna ben i sin debut i tävlingen med en låt hon skrivit texten till själv. Beint á ská är inte mycket att hänga i julgranen dessvärre - jazzig bakgrundsmuzak lär inte räcka långt här.

5. Matthías Matthíasson & Erla Björg Káradóttir - Eldgos
Mera comeback! Matthías, eller Matti Matt, gick till final förra året och försöker nu ett varv till. Den här gången sparar han inte på krutet utan deltar med en ganska galen låt där man för säkerhets skull stoppat in precis allt för att alla säkert ska hitta något man gillar - ett inte helt okänt koncept i eurovisionsammanhang, men också ett som brukar falla platt till marken. Det här är inte en låt utan snarare tolv - men jag tycker att åtminstone ett par av dem är lite småcharmiga.
Inför deltävling två på Island Reviewed by Pierre on 22:32:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.