Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Island - delfinal II

Den andra deltävlingen i den isländska eurovisionuttagningen Söngvakeppni Sjónvarpsins som nyss avslutades kändes väldigt mycket som en fråga om vem som skulle göra Jóhanna Guðrún Jónsdóttir, eller som de flesta känner henne; Yohanna, sällskap till finalen.

Hon hade nämligen både den bästa låten och det starkaste framförandet - för att inte tala om fördelarna med den där eurovisionsilverplatsen hon nådde för två år sedan. Nu blev det Matthías Matthíasson & Erla Björg Káradóttir som drog det längsta strået av de fyra övriga och får en finalplats med den helgalna och rent osannolika musikaliska hybriden som deras Eldgos är. Nåja, jag tror den får ses som en parentes i sammanhanget, för mycket talar för att Yohanna kan ställa in sig på en tur till Tyskland i maj - om vi nu inte slås med häpnad av något av bidragen i nästa veckas avslutande semifinal förstås!

Vad innebär det till exempel att man nu beslutat att den bortgångne Sigurjón Brinks bidrag Aftur heim efter önskemål från hans familj trots allt kommer att delta i den sista deltävlingen, framförd av några av hans vänner?

Så här såg det ut när Yohanna gjorde Nótt ikväll:

Till final:
Jóhanna Guðrún Jónsdóttir - Nótt
Matthías Matthíasson & Erla Björg Káradóttir - Eldgos

Utslagna:
Bryndís Ásmundsdóttir - Segðu mér
Kristján Gíslason & Íslenzka sveitin - Þessi þrá
Rakel Mjöll Leifsdóttir - Beint á ská
Island - delfinal II Reviewed by Pierre on 22:44:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.