Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Mer eurovisionkortisar

Den inledande fasen av den belgiska uttagningen Eurovision 2011: Qui? A vous de décider, där det gällde att skrapa ihop 20'000 € i sponsorpengar, blev en succé. Trettio tävlande bidrag klarade den gränsen vilket gjorde att man beslutade sig för ännu en rond innan det blir dags för final den 12 februari. Den kommer att hållas i radio den 30 januari och kommer att decimera fältet till 14 finalister.

Efter många om och men beslutade sig ju Slovakien för att trots allt vara med i Düsseldorf. Med kort om tid och begränsad budget har man beslutat sig för att för första gången utse bidraget internt. Besked om vilken artist som får den äran utlovas redan till nästa vecka.

På Cypern har en låt valts ut av en jury åt den sedan tidigare utsedde artisten Christos Mylordos. Låten heter San aggelos s'agapisa (Jag älskade dig som en ängel) och kommer, förmodligen till artistens fördel med tanke på hur han tolkade Robbie Williams i finalen (se här), att framföras på grekiska i Düsseldorf. Hur den låter får vi vänta med till i februari, då den kommer att presenteras.

Den portugisiska webomröstningen har precis hunnit dra igång, men fältet är redan decimerat från de ursprungliga 24 till 21 bidrag efter att tre diskvalificerats för att ha funnits tillgängliga offentligt för tidigt. Bidragen kommer inte att ersättas. Återstående bidrag kan du lyssna på här.

Det moldaviska tvbolaget TRM har avslöjat mer om hur man tänker sig fortsättningen för de 98 bidrag jag skrev om häromdagen. Redan i morgon kommer en jury att välja ut 60 bidrag som sedan artisten i fråga får framföra vid en audition den 29 januari. Ur denna kommer ett finalfält om 25 bidrag att sållas fram, vilka sedan får slåss om vinsten i finalen den 26 februari.

I Slovenien har man avslöjat namnen på de tio artister som kommer att tävla om tvtittarnas röster i landets eurovisionuttagning EMA den 27 februari. Bland namnen märks Omar Naber, som ju tävlade för landet i Kiev 2005 med Stop samt förra årets tvåa i EMA, Nina Pušlar, vars låt då hette Dež.
Mer eurovisionkortisar Reviewed by Pierre on 17:20:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.