Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Sverige tävlar i andra semifinalen

Efter dagens lottning av Eurovision Song Contest visar det sig att vi får ungefär samma utgångsläge som förra året - Sverige startar nämligen åter igen i den första halvan av den andra semifinalen. Precis som då får vi dessutom bara motstånd av ett av våra nordiska grannländer - och precis som då handlar det om Danmark. Inte särskilt trevligt om man minns tillbaka till förra året då namnen på länderna som gått till final från den andra semin lästes upp... en finalplats återstod - och den gick till Danmark!

Nåja, överlag tycker jag motståndet i vår semifinal känns enklare än i den första - åtminstone i teorin. I semifinal ett återfinns nämligen fler av de länder som med lätthet brukar promenera genom semifinalen och i den andra fler av de som brukar ha det svårare. Å andra sidan har vi ännu hört väldigt lite av årets bidrag...

Dessutom lottades det vilken semifinal the Big Five måste sända och därmed rösta i, vilket utföll så att Spanien och Storbritannien fick den första semin på sin lott medan Frankrike, Italien och Tyskland fick den andra.

Sista ordet verkar också vara sagt om Slovakiens velande fram och tillbaka: De kommer att vara med. Då de ville dra sig ur efter att deadline passerats hotades de med böter. Inför detta beslutade man sig för att det är bättre att trots allt delta efter förmåga. Här har ni hela lottningen:

Semifinal I den 10 maj:
Första halvan: Albanien, Armenien, Finland, Georgien, Norge, Polen, Ryssland, Schweiz, Serbien, och Turkiet.
Andra halvan: Azerbajdzjan, Grekland, Island, Kroatien, Litauen, Malta, Portugal, San Marino och Ungern.

Semifinal II den 12 maj:
Första halvan: Belgien, Bosnien Hercegovina, Cypern, Moldavien, Nederländerna, Slovakien, Sverige, Ukraina och Österrike.
Andra halvan: Bulgarien, Danmark, Estland, Irland, Israel, Lettland, Makedonien, Rumänien, Slovenien och Vitryssland.

Startnumren i respektive semifinal kommer att lottas först i samband med chefsdelegationernas möte i Düsseldorf den 14-15 mars.
Sverige tävlar i andra semifinalen Reviewed by Pierre on 18:12:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.