Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Den första semifinalen i Tyskland

Den regerande eurovisionmästarinnan Lena Meyer-Landrut kommer ju att göra ett försök att försvara sin titel på hemmaplan i Tyskland i vår, så i år handlar landets nationella uttagning bara om att hitta rätt låt åt henne.

Under parollen Unser Song für Deutschland kommer först tolv låtar att presenteras i två semifinaler. Tvtittarna skickar sedan hälften av dem, tre från vardera semi, vidare till en final den 18 februari där vinnarelåten utses. De tolv bidragen kommer sedan också att bilda uppföljaralbum till förra årets debut My Cassette Player med titeln Good News.

Ikväll var det dags för den första semifinalen med de sex första låtarna, ett gäng som till fem sjättedelar lät som kompetenta men ganska fega albumspår - trevligt och öronvänligt, men fjärran den potential som gjorde Satellite till en vinnare. Den sjätte, Taken by a stranger, var däremot ett svårdefinierat stilbrott som Stefan Raab i den kommenterande juryn träffsäkert beskrev som spöklik. Inte min kopp te, men jag gissar att den var kvällens vinnare på merit av att sticka ut rejält. Med sig till final följer Maybe och What happened to me, varav Lena själv varit med och skrivit den senare. Helt i sin ordning, de var det starkare av de övriga fem. Här är kvällens resultat

Till final:
Maybe (Daniel Schaub, Per Lämmers)
Taken by a stranger (Gus Seyffert, Nicole Morier, Monica Birkenes)
What happened to me (Lena Meyer-Landrut, Stefan Raab)

Utslagna:
Good news (Audra Mae, Ferra AlQaisi)
I like you ( Rosi Golan, Johnny McDaid)
That again (Stefan Raab)
Den första semifinalen i Tyskland Reviewed by Pierre on 23:05:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.