Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De irländska bidragen i kortform

I år valde det irländska tvbolaget RTÉ en helt ny väg för att utse årets eurovisionbidrag. Man utmanade fem framträdande personligheter i den irländska musikbranschen att ta fram vars ett färdigt och konkurrenskraftigt paket med en artist och ett tävlingsbidrag att tävla i en nationell final.

Igår kväll sändes en fyrtio minuter lång dokumentär i tv, Eurosong 2011: The Players, där vi fick följa de fem mentorernas väg från tanke via genomförande till färdig produkt. I slutet av programmet fick man också höra korta smakprov på bidragen.

Jag är inte övertygad om att man lyckats med uppdraget, att skapa ett bidrag som kan ta Europa med storm, men flera av de fem låter i kortform åtminstone som lovande material för en hygglig placering . Min favorit i det här läget är nog den moderna poplåten Falling med Nikki Kavanagh, som vid vinst i finalen nu på fredag får som konsekvens att svenske Jonas Gladnikoff representerar Irland för tredje året på raken. Finalen avgörs till en tredjedel av teleröster och två tredjedelar av röster från regionala jurygrupper.

Vill du se hela dokumentären kan du göra det här, medan klippen från låtarna finns i YouTubeklippet här:

De fem bidragen:
Bling - Shine On (Patrick Mahoney) mentor Willie Kavanagh
Vard Sisters - Send me an angel (Liam Lawton) mentor Liam Lawton
Jedward feat. Rebecca Creighton - Lipstick (Dan Priddy, Lars Jensen, Martin Larson) mentor Caroline Downey-Desmond
Don Mescall - Talking with Jennifer (Ronan Hardiman, Don Mescall ) mentor  Ronan Hardiman
Nikki Kavanagh - Falling (Christina Schilling, Camilla Gottschalck, Jonas Gladnikoff, Hanif Sabzevari) mentor David Hayes
De irländska bidragen i kortform Reviewed by Pierre on 19:12:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.