Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De två första danska finalisterna

Som jag skrev förut kommer med start idag två bidrag om dagen från lördagens final av danska Melodi Grand Prix att premiärspelas i fullängdsversion i dansk radio, närmare bestämt i programmet Madsen i danska radio P4.

De två första bidragen har alltså redan spelats upp och det är läge att kasta ett öra på dem:

1. Anne Noa - Sleepless (John Gordon, Lene Dissing, Peter Bjørnskov)
Om inte John Gordon är ett bekant namn så är hans eurovisionvinnare Satellite med Lena Meyer-Landrut säkert mer välkänd. Nu gör han ett försök att få representera sitt hemland med en låt han skrivit åt sjuttonåriga Anne Noa. Till sin hjälp har han bland annat tagit Peter Bjørnskov som låg bakom förra årets tvåa i danska uttagningen, Breathing med Bryan Rice. Sleepless låter betydligt mer Breathing än Satellite - vilket inte alls är det sämsta. Om det inte vore för att den är lite väl lik - och en smula svagare.

2. Jenny Berggren - Let Your Heart Be Mine (Jeppe Federspiel, Thomas G:son)
Även det andra bidraget har ju stjärnglans i såväl Jenny Berggren från multimiljonsäljande Ace of Base som Sveriges mr Eurovision Thomas G:son och danske låtskrivaren och producenten Jeppe Federspiel, mannen som gjort Medina till stjärna i Danmark och Europa. Låten låter faktiskt väldigt mycket just som man kan tänka sig ett möte mellan de tre stjärnkomponenterna. Det är modernt poppigt och sitter snabbt - definitivt redo att bli radiohit men förmodligen alltför välslipat för att bli en eurovisiondito.
De två första danska finalisterna Reviewed by Pierre on 19:56:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.