Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför deltävling ett i Luleå

Såväl det första avsnittet av Smyglyssna med Elsa, med minutklipp från luleåbidragens torsdagsrepetitioner, som minutklippen i P4s Uggla i P4 (med en närmast olidlig lallarpanel) är till ända. Läge att försöka samla sig och sammanfatta de första intrycken! Jag betonar försöka, för jag är nog utan överdrift mer än en smula exalterad över att Melodifestivalen överhuvudtaget är igång på riktigt, över att scenen verkar snyggare än någonsin - och över att det verkligen verkar vara hög nivå på bidragen i år!

Med reservation för att vi ännu bara hört en minut per bidrag sticker jag ut hakan och bedömer Luleås startfält så här (Länkarna går till liveklippen från Smyglyssna med Elsa som är tillgängliga fram till lördag kl 21.30):

1. Dilba - Try Again
Dilba är först ut, och på ett sätt som vi aldrig hört från henne förut. Try again är sofistikerad blippande klubbmusik med lågmälda verser och en refräng jag vill höra mer av. Efter sextio sekunder tippar jag att jag kommer att hålla Try again som en av mina favoriter på lördag, men jag är rädd att det inte räcker. Låten riskerar drunkningsdöden med tanke på raden av bidrag efter henne och genren hör inte till dem den genomsnittlige mellosvensken brukar gå bananer över.

2. Swingfly - Me And My Drum
Det gör däremot Me and my drum, med rap från Swingfly och refrängsång från ex-Idolen Christoffer Hiding.Vi snackar svennig partymusik med ett stadigt beat och allsångspotential, i ungefär samma vatten som hans tidigare hits - och på exakt samma badplats där Teddybears Sthlm brukar hålla till. Det såg inte särskilt kul ut på scenen, men även här lyfter refrängen låten och på den där minuten kändes den inte som den jumbolåt oddsen vill förutspå.

3. Jenny Silver - Something In Your Eyes
Den del av mig som utan förbehåll älskar en Riktig Klassisk Schlager slog frivolter av lycka under minuten vi hittills fått höra av Jenny SilverSomething In Your Eyes. I ett rasande tempo får vi i uppdaterad inramning mer ABBA än vi någonsin fick från originalet - och jag tror det kan bli fullständigt livsfarligt. Den Pierre som inför den här säsongen hoppas på vinst för något som känns samtida pop ryggar därmed samtidigt förskräckt av oro. Jag är med ett skuldmedvetet lyckligt leende på läpparna väldigt kluven - vi har ju gjort det här några gånger förut och det KAN faktiskt bli för mycket av det goda.

4. Jonas Matsson - On my own
Om jag hade någon förhoppning alls om att den snövita reggaen från Jonas Matsson skulle ha vuxit till sig sedan den vann webjokeruttagningen på Golden Hits i höstas, så dog den tillsammans med alla sura toner i liveklippet från gårdagens smyglyssning med Elsa. Det här berör mig inte någonstans, och eftersom Jason Mraz hade gråtit över en jämförelse, så jag besparar honom den idag.

5. Le Kid - Oh My God
Jag hade höga förväntningar på Le Kid efter en sommar med Mercy mercy i öronen, men Oh My God känns spontant som en liten besvikelse. Oh My God är visserligen en glad och färgglad popkaramell (och då syftar jag inte bara på den engelska konfekten), men på en minut känns det mest bara sött á la barnprogram och jag hinner inte fastna i kladdet. Jag tänker fortsätta att hoppas att det beror på att de där sextio sekunderna inte hinner göra låten rättvisa och att smaken träder fram i fullversionen ett tag till.

6. Rasmus Viberg - Social Butterfly
Inte heller Rasmus VibergSocial Butterfly hade någon kardborreffekt i kortversion, men här varken vad gäller låten eller det visuella. Ett dragspel ger en smula karaktär med en liten etnovibb, men jag tror inte det räcker för att ge låten tillräcklig plats i fältet. Trevligt men anonymt brukar kunna vara ett strålande recept för en jumboplacering, och det känns inte omöjligt att det fungerar en gång till.

7. Pernilla Andersson - Desperados
Deltävlingens enda låt på svenska får vi levererad med rött omslag i form av sympatiskt singersongwritermys från Pernilla Andersson. Jag tänker genast på hennes Johnny Cash & Nina P när jag hör Desperados - och det är ett mer än gott betyg i min bok. Låtens chanser är svårbedömda, men slår Pernilla an som en kvinnlig Lars Winnerbäck kan det här bli lördagens skräll och genombrott för en bredare publik.

8. Danny - In the Club
Sist ut är låten spelbolagen ser som deltävlingens stora favorit, den just klubbiga In the Club med Danny Saucedo. Liveminuten gav vid handen ett riktigt snyggt dansnummer med en E.M.D-tredjedel i högform, men jag har svårt att se den breda appealen i In the Club. Jag kan se nämnda trios fans rösta tillsammans med den förfestande klubbpubliken, vilket säkert kan räcka en bra bit i en deltävling, men hur funkar det för Svensson som bänkat sig för lördagsunderhållning?

Jag tippar att Danny trots mina tveksamheter kniper en finalplats och att han får sällskap till Globen av Jenny Silver. Bakom dem blir det jämnt, men med kniven mot strupen sätter jag en slant på att Le Kid och Pernilla Andersson får en andra chans i Sundsvall i mars även om jag hoppas Dilba kan blanda sig i matchen. Vad tror du?

Du hittar listan över årets samtliga mellobidrag här
Media: Aftonbladet, SVT, Corren.
Läs även andra bloggares åsikter om
Inför deltävling ett i Luleå Reviewed by Pierre on 16:45:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Jag hoppas på Jenny och Pernilla! Fattar inte heller riktigt grejen med Dannys låt men tror han går vidare på ren hype och fjortisröster.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.