Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalen - deltävling IV Malmö

Trots att det nu har hunnit gå ganska många timmar sedan resultatet av melodifestivalens fjärde deltävling lästes upp i Malmö Arena så har jag fortfarande inte riktigt lyckats smälta det. Och då talar jag inte i första hand om förhandsfavoriterna Love Generations fall, för även om jag själv gillar Dance Alone så hade jag ändå hoppats på något större, något mer, från RedOne. Nej, den mest svårsmälta biten för min del är Linda Bengtzings förstaplats.

Spelreglerna är ju glasklara, bidraget med flest röster vinner - så i den meningen kan en seger aldrig vara fel, och som jag skrev inför deltävlingen har jag heller inget emot En Riktig Schlager eller tre, varken i deltävlingarna eller i Globen. Med tanke på att Lindas utstrålning värmde ända upp på läktaren i Malmö Arena så är det heller inte svårt att förstå om tvsofforna där ute i stugorna kändes som första parkett framför en mindre härdsmälta när hon stod på scenen.

Nej, problemet är att Linda som deltävlingssegrare också blir en av de hetaste kandidaterna till vinsten om två veckor - och en påföljande tripp till Düsseldorf i maj. Jag ytterst svårt att ta till mig tanken på att låta Lindas kycklinggula uppenbarelse representera Sverige med en klämkäck gammelschlager om hennes lust att hoppa över skaklarna. Hallå Sverige - Melodifestivalen är inte i första hand en tävling om vad du helst skakar rumpa till här på hemmaplan! Eller är den det? De senaste åren har SVT gjort en hel del för att pränta in i oss att vi ska tänk Eurovision Song Contest och skicka en låt som kan vinna där - och det har ju i ärlighetens namn gått på sin höjd sådär. Vi landar återigen i diskussionen om ifall vi fullt ut ska rösta med hjärtat och hoppas på det bästa eller om vi ska rösta taktiskt. Jag lutar åt att sätta hjärtat i första rummet, för en eurovisionseger är trots allt inte allt - men inte att göra det med hjärnan på standby. Här är Linda:

Till final:
1. Linda Bengtzing - E de fel på mig
2. Nicke Borg - Leaving Home

Till Andra Chansen:
3. Love Generation - Dance Alone
4. Linda Pritchard - Alive

Utslagna:
5. Lasse Stefanz - En blick och nånting händer
6. Julia Alvgard - Better or worse
7. Melody Club - The Hunter
8. Anders Fernette - Run 

Inlägget kommer att kompletteras med omdömen om låtarna.

Läs även andra bloggares åsikter om
Media: Aftonbladet, Expressen, SvD, DN.
Melodifestivalen - deltävling IV Malmö Reviewed by Pierre on 11:17:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Jag tror inte att Linda B har så stor chans i finalen. Än så länge känns väl Eric S som den enda möjliga vinnaren. Men man kanske hinner ändra sig ...

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.