Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Spanien valde Lucía Pérez

Kvällens andra nationella final gick av stapeln i Spanien där tre artister framförde tre låtar vardera i hopp om vinst. I en första omgång valde en jury ut ett bidrag vardera från varje artist att tävla i en superfinal där sedan tvtittarna fick avgöra. Trots att hela sex av de nio tävlande låtarna hade svenska upphovsmän blev det inte svensk seger ikväll. Segern gick nämligen till Lucía Pérez och en av startfältets få upptempolåtar, Que me quiten lo bailao, som fick 68% av telerösterna i superfinalen.

Bidraget är skrivet av Rafael Artesero Herrero som tävlat i Eurovision Song Contest två gånger förut, men då för Andorra. 2005 skrev han Marian Van Der Wals La Mirada Interior och året därpå Jennys Sense tu.

Med facit i hand tror jag Spanien gjorde ett misstag att välja låt och artist från vars ett håll. Konsekvensen blev att vi fick en hög ganska anonyma låtar som skulle kunna sjungas av vilken artist som helst, istället för vad som hade behövts; låtar som lyfter fram respektive artists karaktär och starka sidor. Vinnarlåten hörde trots allt till de bättre möjliga valen, men jag tror den får det tufft i Düsseldorf. Här är kvällens framförande av vinnarlåten:
Superfinalen:
1. Lucía Pérez - Que me quiten lo bailao
Melissa - Eos
Auryn - Volver

Övriga tävlingsbidrag:
Lucía Pérez  - Abrázame
Lucía Pérez  - C'est la vie! It's alright!
Melissa - Diamonds
Melissa - Sueños rotos
Auryn - Evangeline
Auryn - El sol brillará
Spanien valde Lucía Pérez Reviewed by Pierre on 00:41:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.