Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Två danska finalister - del II

Bidragen till lördagens final av danska Melodi Grand Prix presenteras ju två om dagen i dansk radio hela veckan fram till lördag. I lördagens final kommer i en första omgång tvtittarna och en expertjury bestående av Bent Fabricius-Bjerre, Le Gammeltoft, Erann DD, Karen Rosenberg och Martin Brygmann att tillsammans vaska fram fyra bidrag till en superfinal - men i den bestämmer tittarna på egen hand vem som får åka till Düsseldorf.

Det är dags att kolla in dagens skörd, ett mjukt stycke kärleksballad r'n'b-style på danska och ett saftigt stycke schlagertastisk och svensksignerad pop:

3. Jeffrey - Drømmen (Jeffrey, Lasse Lindorff, Svend Gudiksen, Daniel Fält, Kim Nowak-Zordel)
Jeffrey är just nu aktuell i Danmark som killen som sjunger temat till den pågående säsongen av Paradise Hotel, Dans For Mig. Hans MGP-låt Drømmen är inte lika poppigt lättillgänglig utan en soft tillbakalutad r'n'bballad med text på danska om drömmen om den stora kärleken. Låten har han varit med och skrivit själv tillsammans med bland annat Svend Gudiksen, en av upphovsmännen bakom den danska vinnaren 2008, Simon Mathews All night long. Det låter inte tokigt alls, men hopplöst anonymt i det här sammanhanget.

4. Le Freak - 25 Hours A Day (Erik Bernholm, Henrik Sethsson, Thomas G:son)
Förra året togs segern i Melodi Grand Prix hem av Chanée & N'evergreens i mina öron rysliga duett In a moment like this som sedan nådde en fin femteplats i Oslo. De svenska upphovsmännen bakom den gör i år ett försök att upprepa framgången, men den här gången med en helt annan typ av låt. 25 Hours A Day är en partystarter med tonartshöjning och en refräng som sitter som en smäck efter en lyssning. Intet nytt under solen, men mitt schlagerhjärta slår en liten frivolt av lycka och hoppas att vi kanske kan få lite schlagerpop i Düsseldorf ändå.

De två första danska bidragen hittar du här.
Två danska finalister - del II Reviewed by Pierre on 16:48:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.