Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Två danska finalister - del III

Ny dag betyder den här veckan två nya danska finalister i fullformat - och för tredje dagen på raken har en av dem svenska upphovsmän. Den trenden kommer att brytas i morgon för att återupptas på fredag då vi får höra ett fjärde och sista bidrag med svenska upphovsmän i årets upplaga av Melodi Grand Prix.

Så här tycker jag om dagens två bidrag:

5. Sine Vig - You’ll Get Me Through (Henrik Janson, Hanif Sabzevari)
Artonåriga Sine Vig Kjærsgaard slog igenom i den danska talangshowen och tvsuccén Scenen er din för tre år sedan och har nyligen släppt sitt debutalbum Colours. Här tävlar hon med en svenskpennad  kärleksballad skriven av Henrik Janson som ju deltagit i Melodifestivalen flera gånger med t.ex. The Queen och You're out of my life förra året och Christian Walz Like suicide i år, tillsammans med Hanif Sabzevari som skrev Olas Unstoppable ifjol. Här finns alla ingredienser man kan förvänta och begära av en klassisk schlagerballad - men samtidigt heller inget som höjer den över klichén.

6. Stine Kinck - Hvad Hjertet Lever Af (Pharfar, Rasmus Allin, Fresh-I, Stine Kinck)
Nästa bidrag är ett av de som bjöds in som wildcard till tävlingen. Såväl upphovsmannen Søren 'Pharfar' Schou som sångerskan Stine är välmeriterade och välkända på den danska musikscenen men gör nu debut i MGP. Stine säger sig ha en inre drag queen som hon tänker släppa ut i Ballerup Arena på lördag. Det låter som en vettig plan (även om det väl borde vara en drag king), för det behövs nog något alldeles extravagant för att få den här svala och anonyma soulpoplåten att sticka ut.

De två första omgångarna danska finalister hittar du här och här.
Två danska finalister - del III Reviewed by Pierre on 19:41:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.