Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Två danska finalister - del IV

Det är hög tid att ta itu med dagens två nya finalister från kommande lördags danska Melodi Grand Prix-final. Inget svenskt idag, men väl brittiskt boyband-inlån och elektronisk pop från en hockeyforward.

Inför finalen har några av de tävlande fått visa upp sina dolda talanger, så har du av outgrundlig anledning lust att se Jenny Berggren gå ner i spagat kan du ta en titt här.

Så här tycker jag om dagens två låtar:

7. Lee Hutton - Hollywood Girl (Matilde Kühl, Sune Haansbæk, Ian Mack)
Brittiske Lee Hutton har bakgrund i flera olika band. Senast var han medlem i irländska Industry som två gånger toppade den irländska singellistan - med My Baby's Waiting och Burn. Innan dess var han bland annat medlem i samma band som mellobekante Jonathan Fagerlund, Streetwize. Nu har han ramlat in i danska Melodi Grand Prix där han tävlar med vad upphovsmännen beskriver som en boybandlåt, så som en sådan borde låta 2011. De verkar tycka att strömlinjeformad anonym radiopop är rätt modell för säsongens boyband - jag tror inte det räcker här.

8. Christopher Brandt - Emma (Christopher Brandt, Sisse Søby)
Näst ut är Christoffer Brandt, killen som lämnat en lång hockeykarriär för sången och som hittar sina musikaliska förebilder i klassiska crooners som Frank Sinatra och Dean Martin. Det hörs dock inte i Emma, en låt han skrivit tillsammans med Sisse Søby, en av de första vinnarna i MGP, den danska barnversionen av Melodi Grand Prix - som faktiskt var förebild för tillkomsten av Junior Eurovision Song Contest. Emma är midtempopop med elektronisk ljudbild och text på danska om att ständigt göra bort sig i relationen med den enda man vill ha. Jag gillar det här - men mer i lurarna här hemma än från en eurovisionscen.

Två danska finalister - del IV Reviewed by Pierre on 21:54:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.